Home FREDERICIA Nomineret til Årets Energibundt ”Når jeg ikke arbejder, er jeg i klubben”
Nomineret til Årets Energibundt  ”Når jeg ikke arbejder, er jeg i klubben”

Nomineret til Årets Energibundt ”Når jeg ikke arbejder, er jeg i klubben”

0

25-årige Lasse Hildingberg fra Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub er én blandt tre nominerede til prisen som Årets Energibundt. Han er et energibundt og er gået forrest i kampen for klubbens overlevelse og fremtid. 

Ørsted og Danmarks Idrætsforbund sætter med prisen som Årets Energibundt fokus på det utrættelige arbejde, tusinder af frivillige yder i idrætsforeninger i hele Danmark. En indsats, der på trods af et turbulent 2020 betyder, at børn, unge og voksne i vid udstrækning har været i stand til at dyrke deres sport og nyde godt af sammenholdet i idrætsforeningerne.

Det er derfor vigtigere end nogensinde at hylde idrættens hverdagshelte, som går forrest i landets lokalforeninger. 

Én af de helte er 25-årige Lasse Hildingberg fra Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub. Han overtog formandsposten for klubben få måneder før, at corona lukkede landet og foreningen ned i foråret. Trods økonomiske udfordringer fandt Lasse energi til at søge fonde, arrangere alternativ udendørs fysisk træning og er nu ved at sætte klubbens nye lokaler i stand sammen med klubbens andre medlemmer. 

Foto: Lars Moeller

Lasse Hildingberg er blevet indstillet til Årets Energibundt af en mor til et barn i klubben, som blandt andet skriver:

”Lasse har vist et stort engagement for klubben og er virkelig gået forrest i kampen for klubbens overlevelse og fremtid. Han har arrangeret sommerjudo for alle børn i Fredericia samt taget initiativ til nye hold i klubben. Hertil kommer et samarbejde med Mødrehjælpen om at tilbyde judotræning til sårbare børn, der har svært ved både økonomisk og ressourcemæssigt at finde vej til foreningerne.” 

”Lasse har vist sig som et energibundt, der går forrest, men som også evner at inddrage alle og uddelegere, så alle, der kan bidrage, får lov til det. Han er med til at skabe en god stemning og en følelse af, at der er plads til alle i klubben.” 

Lasse bruger 35 timer om ugen på frivilligt arbejde

Det kom som en stor overraskelse for Lasse Hildingberg, da han fik beskeden om, at han var blandt de nominerede til Årets Energibundt. 

”Jeg er superstolt. Jeg anede ikke, at nogen havde indstillet mig til prisen, så det kom lidt bag på mig, at jeg var blevet nomineret. Det er et dejligt skulderklap, som bekræfter mig i, at det vi gør i klubben, giver mening. Æren skal dog ikke tilskrives mig alene, men alle i bestyrelsen og alle frivillige, der hver dag udfører et kæmpe stort stykke arbejde for foreningen og vores medlemmer,” siger Lasse Hildingberg. 

Bag Lasse Hildingbergs beskedenhed gemmer der sig dog en arbejdshest og et frivilligt engagement ud over det sædvanlige.

Hver uge træner han hold i klubben mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Hertil kommer sociale arrangementer om lørdagen, renovering af klubbens nye lokaler, bestyrelsesarbejde samt en masse andre opgaver. Det er derfor ikke unormalt, at Lasse bruger 35 timer om ugen på frivilligt arbejde. 

”Jeg elsker at være og arbejde i klubben. Når jeg ikke er på arbejde, er jeg i klubben. Det at være frivillig giver mig en masse positive ting og livsenergi. Vi har et stærkt fællesskab på tværs af sociale baggrunde og uddannelsesniveau. Det er det, sport og idræt kan – og det elsker jeg,” siger Lasse Hildingberg. 

Om Årets Energibundt 

Prisen er på i alt 75.000 kr., hvoraf 25.000 kr. går til Årets Energibundt for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kr. går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kr. hver.  

Prisen uddeles ved DR SPORT 2020 den 2. januar 2021. 

Læs mere om Årets Energibundt og de nominerede på orsted.dk/energibundt