Kort Nyt

Nicolaj Ritter siger farvel til professionel fodbold efter seks år i FC Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Efter seks succesfulde år i FC Fredericia, lægger Nicolaj Ritter støvlerne på hylden og starter et nyt kapitel i sit liv

Den 2. juni markerer ikke kun den sidste kamp i sæsonen for FC Fredericia, men også afslutningen på en æra. Nicolaj Ritter, en af holdets mest erfarne spillere, har besluttet at trække sig tilbage fra professionel fodbold efter seks år i klubben, det oplyses i en pressemeddelelse fra klubben idag.

“Genfandt glæden ved fodbold i Fredericia”

– Jonas Dal hentede mig til klubben i 2018, og da jeg kom, genfandt jeg straks glæden ved fodbold. Specielt sammenholdet og fællesskabet havde jeg ledt efter. Klubben har siden jeg kom i 2018 gennemgået en vild udvikling. Da jeg kom, var halvdelen af truppen på deltidsaftaler og nu her seks år senere er alle fuldtid, og der er samtidig blevet opgraderet på både faciliteter, Monjasa Park og dagligdagen i klubben, udtaler Nicolaj Ritter.

Stolt af klubbens udvikling

Ritter ser tilbage på sin tid i FC Fredericia med stolthed over den udvikling, klubben har gennemgået. “Da jeg kom, var halvdelen af truppen på deltidsaftaler, og nu er alle fuldtid,” siger han. Han roser også opgraderingen af faciliteterne og Monjasa Park.

Selvom det ikke lykkedes at nå det ultimative mål om oprykning, fremhæver Ritter pokalsemifinalen i denne sæson som sin største oplevelse i FC Fredericia. “Der var fantastisk opbakning fra byen, min familie var på tribunen, og så var vi blandt de bedste hold i Danmark i denne sæsons pokalturnering,” siger han.

Et nyt kapitel i bankverdenen

Efter fodboldkarrieren venter et nyt kapitel for Ritter i bankverdenen.

– Nu venter der min familie og jeg en god lang ferie, og så skal jeg starte i Spar Nord i Randers, som kun ligger 3 km fra hvor jeg bor. Jeg har altid syntes at økonomi er et spændende emne. Jeg flyttede tidligt hjemmefra og købte lejlighed som 21-årig, så jeg har altid haft styr på økonomi, og det har været naturligt for mig at søge derhen hvor min interesse er, lyder det fra Nicolaj Ritter.

FC Fredericia takker Ritter for hans indsats

Direktør Stig Pedersen takker Ritter for hans store bidrag til klubben gennem seks sæsoner.

– Vi har været utrolig glade for at Nicolaj har været hos i seks år. Han har været et roligt omdrejningspunkt via hans erfaring og alder, specielt i de seneste par sæsoner. Han har spillet kontinuerligt alle år og vi havde gerne fortsat med Nicolaj, men vi accepterer hans ønske om at gå ud i det civile. Seks sæsoner i FC Fredericia og 150 kampe for klubben taler for sig selv, og det gør at vi kommer til at savne Ritter. Vi skylder ham en stor tak for sin indsats, både på og uden for banen, siger direktør Stig Pedersen.