Læserdebat

Nej tak til mere Europæisk union

Karsten Byrgesen,Folketingskandidat, Regionsrådsmedlem og næstformand i Miljøudvalget i Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia, har startet en debat om den Europæiske Union.

Hovedparten af danske politikere og partier er beklageligvis mere Europæere end Danskere. Det opleves ved, at vi danskere nu igen med Mette Frederiksen og Jakob Ellemann som spydspidser, skal bekræfte, at vi helt og fuldt vil underkaste os den Europæiske Union. Men NEJ TAK!! Danmark ønsker fortsat ikke at opgive de sidste rester af vores selvstændighed i bytte for meget mere Europæiske union. Lad os se på vores lovgivning. Hovedparten af dansk lovgivning er bare en blåstempling af EU`s Direktiver som en ”skal” opgave. Det samme er EU`s forordninger, der også sætter rammen for dansk lovgivning. Det er tankevækkende, at en ”politisk elite” igen og igen stiller spørgsmål ved danskerne dømmekraft. Hvor mange gange skal vi sige NEJ til EU før den er feset helt ind?

Forsvarsforbeholdet.

Danskerne skal nu igen trues, skræmmes og lokkes til at opgive vores nationale selvbestemmelse. Sagen er det forbehold, som Danmark har i forhold til at lade danske militære kapaciteter indsætte direkte under en EU udpeget fransk, italiensk eller græsk el.l. øverstkommanderende general. 

Forudsætningen for indsættelse af en decideret militær EU styrke er, at der er aftalt og indgået en fælles situationsbestemt udenrigs- og sikkerhedspolitik. Det i sig selv er en afgivelse af vores suverænitet. Hvad er det, der taler for, at vi skal vende ryggen til NATO og De Forenede Nationer (FN)? Det er svært at se en krig eller krise, hvor FN eller NATO skal ekskluderes. De to organisationer er vel indarbejdede, troværdige og anerkendte. De fungerer godt i hver deres rolle, hvilket efterlader en EU ekspeditionsstyrke som en dårlig kopi. Et usammenhængende plagiat. 

Mette Frederiksen er sikkert blevet klemt op i et hjørne af supereuropæiske statsledere med besked om, at gå ”hjem til andegården” og én gang for alle gøre op med forbeholdene. Mette lod sig skræmme, og støttet af en svag og eftergivende Jakob Ellemann står vi igen igen med et overflødigt holdningsvalg. Deres respekt for den beslutning danskerne tog ved seneste EU folkeafstemning i 2015 sætter dem direkte i skammekrogen. 

Bevar og forsvar Danmark – STEM NEJ.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv