FREDERICIA

Naturpark Lillebælt underviser på havets bund

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Mandag d. 26. oktober 2020 lykkes det Naturpark Lillebælt at skrive Danmarks historie ved at lave en undervisningstime på bunden af Lillebælt. For første gang kunne Naturpark Lillebælt præsentere en live-udsendelse fra bunden af Lillebælt og ind i klasselokalet i Folkeskolen.

Det var et spændt Naturpark team der stod klar ved Kongebrogården ved Middelfart mandag d. 26. oktober lige før der blev trykket på ’ON AIR’ knappen. Efter mange ugers forberedelser, test og utallige ’hvad nu hvis’er, så lykkes det at skrive Danmarks historie og gennemføre en LIVE-udsendelse fra bunden af Lillebælt transmitteret direkte ind i klasselokaler på 3 folkeskoler i Middelfart, Fredericia og Kolding Kommune.

”Jeg har sommerfugle i maven, jeg håber ikke signalet forsvinder, siger dykker Martin Pedersen, lige inden han forsvinder ned i Lillebælt”

Dykker klar? Kamera klar? Lyd tjek! Vi er nu online… sådan lød det da starten gik og naturvejleder Annette Weiss kunne byde velkommen, imens dykkeren Martin Pedersen forsvandt ned i dybet i Lillebælt. Med et kamera monteret på dykkeren sammen med lys og lyd kunne Annette og Matin snakke sammen fra vandkanten og ned til bunden. Lyden og billederne blev transmitteret ud i klasselokalerne hvor nogle forventningsfulde unge mennesker sad klar til at se med. Allerede ganske kort tid efter sessionen var startet begyndte de første spørgsmål til dykkeren at tikke ind og så gik snakken fra bunden og ind i klasselokalet. Du kan se hele udsendelse på Naturpark Lillebælts facebook side HER

”Vi vil så gerne fortælle om alt det, der sker under vandet, men det er af gode grunde svært, så den her med gå ‘LIVE’ med en dykker, glæder jeg mig sindssygt meget til at opleve, fortæller Bjarne Christensen som er naturvejleder ved Naturpark Lillebælt”

Ude på folkeskolerne kunne der spores stor begejstring for denne type undervisning fra bunden af Lillebælt. Naturparken havde sikre sig, at i hver af de inviteret testpilot klasser, var der en naturvejleder tilstede for at hjælpe, men allerede ganske kort tid inde i udsendelsen var alle elever i gang med at stille spørgsmål og interagere med dykkeren.  

”Den der måde med at kunne kigge med nede i dybet, hvor det ser helt andeledes ud, og så er det som at komme ind i en helt ny verden, det er altså meget spændende, fortæller Markus Engemose Hørdal fra 9.NB i Fredericia”

Vi har lært meget omkring denne form for LIVE-udsendelser og den undervisningsform som vi afviklede, men der er virkelig potentiale for noget mere og vi er sikker på at det ikke er sidste gang vi afholder sådan noget her, fortæller Annette Weiss som var den Naturvejleder der var speaker i vandkanten.

Projektet ’Bælt i Balance’

Denne form for formidling og undervisning er en del af ’Bælt i Balance’ projektet og et af de spor som Naturpark Lillebælt arbejder med for at skabe bedre balance i Lillebælt samt at øge opmærksomheden på bæltets særlige havmiljø. Med en anderledes tilgang og nytænkning omkring projekter som LIVE-udsendelser, så synes jeg faktisk, at det er med til at kunne skabe mere interesse for noget, som for nogens vedkommende virker ret kedeligt, siger Bjarne Christensen. Projektet ’Bælt i Balance’ er støttet af VELUX FONDEN og Nordea-fonden.