FREDERICIA

Musik skal give demensramte borgere bedre livskvalitet

Astrid og hendes musikterapi skal styrke demensindsatsen på plejecentrene

Erfaringer viser, at især mennesker med demens, som med tiden har mistet evnen til at tale og give udtryk for behov og følelser, har stor gavn af musikterapi. Derfor besluttede Social- og omsorgsudvalget i december at afsætte penge til at ansætte en musikterapeut, der skal arbejde på tværs af byens plejecentre.

Den tjans er 42-årige musikterapeut, Astrid Faaborg Jacobsen, nu klar til at påtage sig.

”Astrid har stor erfaring med at arbejde med musik og demens, og ved at ansætte hende, så styrker vi indsatsen over for vores dementramte borgere yderligere. Jeg glæder mig meget til at følge hendes arbejde og få afprøvet de gavnlige effekter, som vi ved, der er ved musikterapi”, fortæller Susanne Bjerregaard Mørck.

Astrid Faaborg Jacobsen er uddannet musikterapeut fra Aalborg Universitet. Hun har gennem hele sin karriere primært arbejdet med demensområdet og har bl.a. tidligere arbejdet med at udvikle demensindsatsen i Vejle Kommune.

Astrid starter som musikterapeut den 1. april 2018 og skal arbejde med musikterapi i kommunen året ud. Herefter vurderer udvalget resultaterne fra musikterapien for at vurdere, om det er noget der skal arbejdes videre med i 2020.

Astrid bor i Fredericia sammen sin mand og deres 3 børn.