FREDERICIA

MUSIK & KAMP TIL 6. JULI-DAGENE 2014

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Programmet er klart, de nordiske gæster på vej og Landsoldaten på plads til 6. Juli-Dagene 2014

 

Dagene 4.-6. juli er noget helt særligt i Fredericia. Hvert år markerer byen årsdagen for det historiske slag ”Udfaldet fra Fredericia” den 6. juli 1849 og i år med Nordiske Dage på programmet.

Kanonsalutering

MUSIK & KAMP TIL 6.JULI-DAGENE 2014

Musik & kamp til 6. julidagene 2014

Ca. 250 unge dansere, musikere og sangere fra venskabsbyerne Kristiansund (Norge), Härnøsand (Sverige) og Kokkola (Finland) er inviteret til byen for at deltage i 6. Juli-Dagene, hvor de vil fylde byens gader og stræder med flot sang, musik og dans under teamet ’fred, frihed og venskab’. De unge mennesker ankommer torsdag den 3. juli og tager hul på Nordiske Dage med Ungdoms Musik Festival, før de deltager i 6. Juli-Dagene.

 

Ungdoms Musik Festivalen

Ungdoms Musik Festivalen starter med et stort show på Rådhuspladsen lørdag den 5. juli kl. 10, hvor alle deltagere i form af kor, orkestre, bands og dansere optræder med eurovision-vindersange fra de fire deltagende lande: finlandske Lordis ”Hard Rock Halleluja” fra 2007, norske Secret Gardens ”Nocturne” fra 1995, den svenske Loreens ”Euphoria” fra 2012 og danske Emmelie De Forests ”Only Teardrops”, som vandt i 2013.

 

Bagefter vil der bl.a. være orkester- og danseoptræden på Rådhuspladsen, og bands fra Finland og Danmark giver koncert til den årlige 6. Juli Jazz- og Bluesfestival.
Fællesnordisk musik og CD med 6. juli-koncerter

Derudover vil der være en række fælleskoncerter i Trinitatis Kirke og Christianskirken som en del af det traditionelle 6. juli program. Bl.a. en afslutningskoncert i Christianskirken den 5. juli, hvor et stort kor med 20 sangere fra de fire nordiske lande vil synge ’Les Miserables medley’ og fællesnordisk morgensang i Trinitatis Kirke den 6. juli.

MUSIK & KAMP TIL 6.JULI-DAGENE 2014

Udover Nordiske Dage byder dette års 6. Juli-Dagene på et traditionelt program med guidede ture i historien, procession, kanonsalutter og 6. Juli Jazz- og Bluesfestival, der for 28. gang fylder byen med glade jazztoner og lækker blues.

 

Som noget helt særligt i år udgives en cd med musikken fra Trinitatis Kirkes 5. og 6. juli koncerter med musikere fra Slesvigske Musikkorps, Trinitatis Kirkes pigekor, herrestemmer fra Christianskirkens Drenge- og Mandskor og Niels Erik Aggesen. CD’en kan købes i Trinitatis Kirke, sognegården, Billunds Boghandel og turistbureauet.

 

Taler i 6. Juli-Dagene

Traditionen tro taler byens æresgæst fra balkonen på Meldahls Rådhus efter fakkeltoget den 5. juli om aftenen.  Æresgæsten i år er Danmarks ambassadør i Østrig Liselotte Kjærsgaard Plesner.

 

Ved Krigergraven taler sognepræst i Christianskirken Eva Jerg.Når processionen når Landsoldaten den 6. juli taler folketingsmedlem Mike Legarth og sidste del af ruten går tilbage til udgangspunktet, Bülows Plads, hvor regimentschef og garnisonskommandant oberst, Susanne Bach Bager taler for General Bülow, den danske øverstkommanderende under Udfaldet fra Fredericia. Herefter taler statsforvaltningsdirektør, Helle Haxgart, for Hendes Majestæt Dronningen.

 

Se hele programmet på www.6juli.dk og følg med og få opdateringer på 6. Juli-Dagenes facebook-side www.facebook.com/6.juli.

 

Om 6. Juli-Dagene

6. juli-Dagene er en mindefest, der startede som en national begivenhed og har siden været afviklet efter et nøje fastlagt program med procession, taler, koncerter og kransenedlægninger. De sidste 10 år har programmet været under kontinuerlig udvikling, og nye aktiviteter er blevet koblet på den gamle traditionsrige mindefest.

 

Musik & kamp til 6. julidagene 2014