Kultur

Musicalfænomenet “WICKED” kommer til Danmark

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia Musicalteater og AHA Creations kunne idag stolt løfte sløret for at det verdensomspændende musicalfænomen “WICKED” vil få en stor dansk opsætning

Fredericia Musicalteater og AHA Creations kunne idag til middag afsløre at den store efterårsforestiling for 2024 er musicalen “WICKED”, det skete på et stort pressemøde på Fredericia Musicalteater.

Med premiere den 18. september 2024 i Fredericia, og københavnerpremiere den 11. oktober 2024, forventes en bølge af musicalentusiaster at valfarte til henholdsvis Fredericia Musicalteater og Tivolis Koncertsal for at blive forhekset af denne moderne klassiker.

Der var dukket mange op til dagens pressemøde hvor WICKED blev præsenteret. Foto: DanmarkC TV

60 mio. solgte billetter på verdensplan. Den anden mest indtjenende musical i Broadways historie. Opførelser i over 100 byer over hele verden og adskillige priser. Flere millioner solgte album af det oprindelige Broadway-soundtrack og stadig et af de største hits på både Broadway, i West End og alle andre byer, den bliver opført i, lyder det i en pressemeddelelse.

Første fælles musical-projekt skal være i international topklasse
WICKED bliver den første musical som Fredericia Musicalteater og AHA Creations skaber sammen. De har en ambition om at skabe musicalproduktioner i international topklasse, og deres første fællesprojekt bliver således én af de mest succesfulde Broadway-musicals i årtier. De annoncerede samarbejdet tilbage i august.

Fra venstre: Thomas Bay, Martin Palme Skriver. Foto: Lasse Lagoni

– Vi er enormt glade og stolte over, at det er lykkedes os at få rettighederne til at skabe en ny opsætning af WICKED. Det er uden sammenligning én af de bedste og mest indflydelsesrige musicals i nyere tid med suveræne sange og en meget bevægende venskabshistorie i centrum. Vi glæder os til at præsentere den for et stort dansk publikum i en spektakulær opsætning med de allerbedste danske kræfter både på og bag scenen, udtaler Teaterchef på Fredericia Musicalteater, Thomas Bay, og Martin Palme Skriver, kunstnerisk direktør i Aha Creations, sammen om WICKED i pressemeddelelsen.

Når WICKED får premiere om knap et år, bliver det med de to unge musicalstjerner Johanne Milland og Nanna Rossen i hovedrollerne som det umage heksevenindepar Glinda og Elphaba.

Johanne Milland og Nanna Rossen er begge uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og dimitterede sammen i år 2019 og er gode veninder privat. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Johanne Milland er allerede en erfaren musicalstjerne med flere succeser bag sig. Johanne Milland fik sin debut i 2019 på Det Ny Teater i Spillemand på en Tagryg og fik efterfølgende hovedrollen i spillefilmen Venuseffekten. Herefter har hun haft store roller i bl.a. musicalen Atlantis, i den aktuelle Jersey Boys og til foråret titelrollen i Askepot – The Musical.

Nanna Rossen er ligesom Johanne Milland også en lysende musicalstjerne. Nanna Rossen fik sit gennembrud i 2016 i musicalen Hairspray i Tivoli, som hun samme år modtog Reumerts Talentpris for. Siden da er det blevet til flere markante musicalroller i bl.a. Den Skaldede Frisør – The Musical og Charlie & Chokoladefabrikken.

Nanna Rossen og Johanne Milland får hovedrollerne i WICKED, når forestillingen får premiere i efteråret 2024. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Foruden de to hovedroller skal musicalstjerne og tidligere titelrolleindehaver i musicalsuccesen Hamilton i Hamburg, Diluckshan Jeyaratnam, spille Elphabas romantiske interesse, Fiyero. Som den snedige og manipulerende The Wizard ses den erfarne skuespiller Anders Gjellerup Koch og som rektor på Shiz Universitet i Oz, Madame Morible, ses den talentfulde Cecilie Thim.

Handlingen
WICKED er den eventyrlige fortælling om et usædvanligt venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz: Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud, og klassens populære og smukke pige Glinda, og om hvordan de senere bliver kendt som henholdsvis Den Onde Heks fra Vest og Den Gode Heks fra Nord. Deres venskab sættes på prøve, både fordi den samme unge prins er genstand for begges interesse, og fordi deres indstilling til den manipulerende troldmand er forskellig. Men ikke alt er som det ser ud…

Kreativt superhold bag musicalen
Bag WICKED står et stærkt kreativt hold, som sammen har skabt nogle af de største musicalsucceser herhjemme de seneste ti år. Instruktør Thomas Agerholm og den Reumertvindende scenograf Benjamin La Cour står bag populære kæmpesucceser som Klokkeren fra Notre Dame – The Musical, Seebach og Shubidua – The Musical og skal nu sammen skabe magi på scenen i WICKED.

Musicalens mange imponerende kostumer skal skabes af Lotte Martine Blichfeldt og Anna Juul Holm, som begge har været med til at kreere de overdådige kostumer på de store Disney-opsætninger på Fredericia Teater. Damian Czarnecki, som senest er aktuel i Vild med dans på TV 2, står for koreografien til WICKED, Martin Konge er kapelmester, Tim Høyer og Peter Løvenhardt står for lyddesign og Mads Æbelø Nielsen står dertil for en helt ny oversættelse af musicalen.

Billetsalget er skudt i gang
Interessen forventes at være enorm, og billetsalget er allerede startet i dag for forestillingerne i Fredericia. Københavnere kan gøre sig klar til at sikre sig billetter fra fredag den 10. november fra kl. 14.00.

WICKED blev præsenteret idag på et pressemøde på Fredericia Musicalteater. Fra venstre: Martin Skriver, Johanne Milland, Nanna Rossen og Thomas Bay. Foto: DanmarkC TV