FREDERICIA

Museerne i Fredericia inviterer til quiz om Superfos og Kastelshavnen

 

Museerne i Fredericia inviterer familier med børn til spændende historie-quiz i hele vinterferien fra kl. 12-16 på Bymuseet.

I 2018 er det 100 år siden, at Superfos åbnede på havnen i Fredericia, og i den anledning har Museerne i Fredericia arrangeret en spændende quiz på Bymuseet.

Turen foregår på Bymuseet, Jernbanegade 10, hvor man får udleveret et svarark. Herefter går man på egen hånd rundt i museets udstillinger, hvor der til lejligheden vil være opsat tekster og spørgsmål om Superfos og Kastelshavnens historie. Nogle af svarene på spørgsmålene kan man finde i teksterne eller i Bymuseets udstilling, mens man selv skal tænke over andre. Teksterne til quizzen vil være suppleret med unikke og spændende fotos fra Superfos og Kastelshavnens historie, så der vil være en masse at snakke med børn eller børnebørn om.

Få lokale nyheder via facebook – Giv DanmarkC TV dit facebook like, og bliv adviseret så snart en nyhed rammer redaktionen

Der trækkes lod om biografbilletter blandt alle rigtige besvarelser.

Quizzen tager ca. en time at gennemføre og retter sig primært til børn fra 7-12 år med forældre, bedsteforældre eller andre voksne. Det er gratis at deltage, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Bymuseet har åbent kl. 12-16 i hele uge 7. Der er gratis adgang.

Dansk Svovlsyre- og Superfosfatfabrik (det senere Superfos/Kemira) blev opført ved Kastelsvej i årene 1915-18. Fabrikken prægede byens historie på godt og ondt frem til nedrivningen i 2011.