Kultur

Murder Ballad havde premiere: Intens rockmusical har ramt Fredericia

Fredag aften havde Fredericia Musical Teaters nye forestilling “Murder Ballad” premiere i en fuldstændig udsolgt teatersal

Teaterdirektør, Ferry Hogeboom

Der var store smil og høje forventninger fra både Teaterdirektøren og forestillingens instruktør, da rockmusicalen “Murder Ballad” fredag aften havde premiere i Fredericia.

“Det er en stor dag – og det er en spændende dag. Vi er fremme” sagde den stolte Teaterdirektør Ferry Hogeboom til DanmarkC TVs reporter, forud for premieren fredag aften. Også instruktør Mads M. Nielsen var stolt og fuld af forventninger til musicalen, der tager publikum med ind i selve stykket.

Fakta om Murder Ballad:

Instruktør, Mads M Nielsen

MURDER BALLAD handler om den unge kunstner Hannah, der dater den karismatiske bartender Tom. Men da hun møder den fornuftige poesi-studerende Alex, forlader hun Tom og gifter sig med Alex. De to får et barn og lever det gode familieliv, men som tiden går, begynder Hannah at længes efter lidenskaben med Tom. Hun starter en affære med ham, men efterhånden som den begynder at køre af sporet og Tom bliver mere og mere besat af hende, går det op for Hannah, at hun vil tilbage til Alex. Men alting har en pris, og spørgsmålet er hvem der skal betale?

Stærkt syngende firkløver på scenen

Til rollerne har Fredericia Musicalteater samlet et firkløver af stærke musicalperformere og sangere. I rollen som Hannah ses Anne Fuglsig Jensen, som er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet, Fredericia og tidligere har medvirket i store musicals som Shu-bi-dua – The MusicalDisneys Klokkeren fra Notre Dame og Prinsen af Egypten, alle på Fredericia Teater. 

Anders R. Gjesing har rollen som Tom og har også en perlerække af musicalroller bag sig, bl.a. i We Will Rock You, Skammerens Datter I og IIAmerican Idiot, Sanne – The Musical, Midt om natten og senest Atlantis

Mads Æbeløe Nielsen spiller rollen som Alex og er ligeledes uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet, Fredericia. Han har medvirket i en lang række store musicals på både Fredericia Teater, Det Ny Teater og Det Kongelige Teater. 

Som Fortælleren ses Line Staun Jensen, der også er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet, Fredericia. Hun har bl.a. haft roller i Disneys Klokkeren fra Notre Dame og Catch Me If You Can.

MURDER BALLAD instrueres af erfarne Mads M. Nielsen, der tidligere har instrueret musicals som Den evige ild på Bellevue Teatret, Vildheks på Østre Gasværk Teater og Bellevue Teatret, Elf the Musical i Tivolis Koncertsal og senest De tre små grise på Fredericia Musicalteater. Koreografien lægges i hænderne på Ernestine Riuz, scenografi skabes af Lise Birch, og kostumer designes af Anna Juul Holm.

MURDER BALLAD fik verdenspremiere i 2012 på Off-Broadway og blev én af årets absolutte Must See-forestillinger i New York. Musicalen fik fantastisk flotte anmeldelser og har siden været opført over hele verden, fra West End i London til New Zealand, fra Argentina til Belgien og Holland.