FREDERICIA

Mødrehjælpens babycafé modtog 1000kr fra Enhedslisten

Tirsdag den 8. marts modtog Mødrehjælpens Babycafé 1000 kr fra Enhedslisten i Fredericia

Hvert år til kvindernes internationale kampdag, udvælger Enhedslisten i Fredericia

Mødrehjælpen både styrker og støtter kvinder. De yder professionel rådgivning og har også en række frivillige aktiviteter. Samtidig arbejder de med en stærk stemme i medierne, for at påvirke en lovgivning, som forbedrer vilkårene for udsatte børnefamilier og gravide.

Et eksempel på en dagsorden, hvor Mødrehjælpen har været særdeles aktiv fortaler, er uvildig abortrådgivning. Her har Mødrehjælpen været med til at sikre, at alle gravide og kvinder, der har fået abort, kan få en uvildig støttesamtale om deres valg og situation.

Et andet eksempel er hjælp til voldsudsatte. I dag sikrer loven kun hjælp til kvinder, der tager på krisecenter. Men det dækker langt fra alle voldsudsatte. Der skal sikres hjælp til mange flere. Mødrehjælpen arbejder derfor for, via deres egne socialrådgivere, at alle voldsudsatte, herunder børn der er vidne til vold, får ret til ambulant behandling.

Mødrehjælpen er også med til at skabe fællesskab – blandt andet for forældre på barsel, som gratis kan deltage i Mødrehjælpens babycafé. Hver babycafé starter med lidt hygge og snak, hvorefter der er et oplæg eller en aktivitet ca. 10.30. Derefter er der tid til snak, hygge og lidt at spise. I forbindelse med Babycaféen, kan de unge familier få uvildig rådgivning fra en af Mødrehjælpens socialrådgivere.

Derfor valgte Enhedslisten Fredericia tirsdag den 8. marts at donere 1.000 kr. til Mødrehjælpen i Fredericia på Kvindernes Internationale Kampdag.

Overrækkelsen fandt sted til Mødrehjælpens babycafé på Fredericia