FREDERICIA

Mød Helle Bang Andersen – i programserien “TÆT PÅ”

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Lørdag sender DanmarkC TV en udsendelse i serien “Tæt på” – dennegang med Helle Bang Andersen

Ordet “partisoldat” dækker fint Helle Bang Andersens virke gennem en menneskealder, og skal i denne sammenhæng forståes som en hæderstitel

Helle Bang Andersen er den ældste i en børneflok der voksede op i Fredericia. På få kvadratmeter levede familien. Så få, at det vækker opsigt på redaktionen, for kan man virkelig dét? Og ja, det kunne familierne med små indtægter for 72 år siden.

Det var også dengang børn var ude så snart de havde fri, og ikke hang foran en computer i hjemmet. Det var før mobiltelefoner og Aula. Og lærerne var respekterede på en måde der nok er ukendt i dag.

Fællesskab og atter fælleskab

Helle Bang Andersen fik fællesskab og sammenhold ind – måske ikke med modermælken – men i en tidlig alder. Det førte til en gryende faglig interesse allerede som boghandlerlærling, og at Helle Bang Andersen skulle organiseres lod hendes mor ikke være til debat. Siden har Helle Bang Andersen haft sin fagforeningsbog i orden, og fra et tidspunkt også partibogen. Dét er de stadig!

Bliv meget klogere på hvem Helle Bang Andersen er – og hør hele hendes livshistorier, når tv-vært Steen Knudsen møder hende i hendes villa i Fredericia.

Udsendelsen kan ses på DanmarkC TV – Lørdag.

Helle Bang Andersen er et kendt ansigt i Fredericia