FREDERICIA

Modtager du også underlige mail fra Fredericia Kommune? Pas på!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Gør intet andet, end bloker afsenderen, lyder det fra IT-afdelingen på Rådhuset

Fredericia Kommune har ikke været udsat for et angreb fra hackere, eller ved en fejl offentliggjort mailadresser fra den abonnementservice kommunen har, i lighed med andre kommuner. Der er altså ikke nogen grund til utryghed.

Nemt at finde mailadresser

Det er nemt for dem der ved hvordan, at finde navne og mailadresser på nettet, og så knytte dem til en kommune, hvorefter de kan udsende falske mail.

Herunder er et eksempel på en falsk mail, som tydeligvis blander Faxe Kommune sammen med Fredericia Kommune.

Eksempel på en falsk mail fra Fredericia Kommune. Bloker afsender – lad være med at klikke på link, lyder rådet fra IT-afdelingen på Rådhuset.

Kriminelles hensigt

Sikker Digital skriver på deres hjemmeside: “Falske mails og sms’er kaldes phishing og smishing. Det er metoder, som kriminelle bruger til at franarre dig dine personlige oplysninger elektronisk.

Det sker typisk ved, at du får tilsendt en e-mail (phishing) eller sms (smishing), hvor afsenderen forsøger at få dig til at udlevere dine personlige oplysninger, som fx betalingskortoplysninger, MitID-oplysninger eller andre private oplysninger, via e-mail, en falsk hjemmeside eller andet.”

Logo, sprog og afsender afslører

Falske mail kan afsløres på flere måder. I eksemplerne er det byens løve der ikke er indrammet af en cirkel.

I fotoet øverst i denne artikel, er der benyttet et sprogbrug, som embedsfolkene aldrig ville bruge.

Tilsvarende er det ret tydeligt, at linket ikke omhandler det emne som teksten beskriver.

Herunder, til sammenligning, en rigtig mail fra Fredericia Kommune om nyheder i den abonnementservice alle kan tilmelde sig. Forskellen er ret stor, men alligevel er det nemt at falde i, og klikke på et link.

Rigtig mail Fredericia Kommune. Foto: DanmarkC TV.