FREDERICIA

Mistede sin mor som 8-årig: Blev “mor-rolle” for sine søskende

Ugens gæst i “Politik ved bæltet” er denne gang Vibe Dyhrberg. Vibe mistede som ganske ung sin mor til en hjerneblødning – siden da har hun kæmpet med at finde plads til at være “Vibe”

Lørdag kan du i “Politik ved bæltet” komme med helt tæt på Vibe Dyhrberg, der er nyvalgt til byrådet for Socialdemokratiet, for perioden 2022 – 2025.

Vibe mistede i en meget ung alder sin mor, og overtog helt automatisk mor-rollen da hun var den ældste i søskendeflokken. Det blev en barndom – og et ungdomsliv, hvor hun sjælden gav sig selv lov til at være “Vibe” og satte altid alle andre foran sig selv. Gården de boede på røg på tvang, og hendes far kæmpede for at finde kærligheden midt imellem sin depression og forsøget på at holde fat i et job. Faktisk var Vibe i mange år overbevist om, at hun ikke ville blive meget ældre end sin mor, da hun døde.

Alt det tog Vibe med i sin bagage, og pludselig mødte hun en fire år ældre fyr som hun blev smask forelsket i. Nu kunne det ikke gå stærkt nok med at få skabt den familie hun selv følte hun ikke selv havde haft og som 19-årig fik hun sit første barn. Kort tid efter fødte hun også nummer to og nummer tre, men pludselig gik det op for hende, at hun ikke havde sig selv med i det ønskeliv hun selv havde sat op. I en arena hvor hun forsøgte at please alle omkring sig – at være den bedste mor og den bedste kone for sin mand, gik det pludselig op for hende, at hun ikke havde følelsen af, at der var plads til at være “Vibe”. Det resulterede i et forlist ægteskab, og en tom lejlighed, hvor der var rig mulighed for at sidde og glo ind i væggen og have ondt af sig selv. Men Vibe tog endnu engang kampen for at skabe plads til “Vibe” og skabe et liv for sig selv og de tre børn hun havde på en 7-7 deleordning, og i Vojens stod hendes nye kærlighed og ventede.

Se den rørende historie, om en kvinde der altid har været på mentalt overarbejde og først i 30érne lykkedes med at finde sig selv.

Se med i “Politik ved bæltet” lørdag. Find sendetidspunktet i “TV-Guiden” nederst i artiklen.