Kort Nyt

MinSundhed-appen bliver danskernes samlede akuthjælpsguide

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Nu bliver det lettere at finde frem til hurtig hjælp som f.eks. tandlægevagten, lægevagten, den nærmeste psykiatriske akutmodtagelse og Livslinien.

Fremover vil alle akuthjælpstilbud nemlig være samlet i MinSundhed-appen, som i forvejen ligger på mange danskeres telefon.

Nu bliver det enklere for danskere at finde vej til akuthjælp, uanset om det drejer sig om skader, sygdomme eller psykisk krise. Med den kommende opdatering til MinSundhed-appen vil alle vigtige akuthjælpstilbud nu være tilgængelige i samme app, der allerede findes på størstedelen af Danmarks telefoner.

Hvad er nyt?
Tidligere var det muligt at finde den nærmeste lægevagt eller akuttelefon via appens simple akuthjælpsfunktion. Denne funktion er nu udvidet og forbedret. Brugere vil fra den 2. oktober kunne få et samlet overblik over en række akuthjælpstilbud:

  • Sygdom og skade
  • Psykisk krise eller selvmordstanker
  • Kontakt med giftige stoffer
  • Rådgivning vedrørende overgreb og krænkelser
  • Tandlæge, kiropraktor eller apotek

Disse tjenester vil være geografisk sorteret, og appen vil muliggøre direkte opkald med ét klik.

En samlet løsning for danskerne
MinSundhed-appen har vist sig at være yderst populær blandt danskerne med over 6 millioner downloads. Den nye opdatering imødekommer et stigende behov for en centraliseret platform for sundhedsydelser.

– Det er et stort ønske fra regionerne, at vi nu har samlet alle akuthjælpstilbud i MinSundhed-appen. Nu kan de også bruge appen, når de har brug for hurtig hjælp, udtaler bestyrelsesformand Lars Gaardhøj fra sundhed.dk.

Som et resultat af denne udvikling vil Regionernes tidligere Akuthjælp-app blive udfaset i løbet af 2023.

Fakta om opdateringen
Den fornyede MinSundhed-app vil være tilgængelig for både iOS og Android-brugere fra den 2. oktober 2023. De første brugere vil begynde at modtage opdateringen gradvist gennem den første uge, mens de, der ikke har aktiveret automatiske opdateringer, vil få adgang senere.