VEJLE

MINISTER SPISTE MED PATIENTERNE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

image.asp-2Menuen på Sygehus Lillebælt stod mandag aften på rejecocktail med brød, boller i hjemmelavet karry og brombærsuppe med citroncreme.

Dét satte en begejstret fødevareminister Dan Jørgensen til livs sammen med patienterne i Medicinsk Afdelings hæmatologiske sengafsnit i Vejle, da han var på besøg mandag aften.

Formålet med ministerens besøg var, at få et indblik i, hvordan sygehusmaden bliver til, og han var imponeret over at se og smage den begejstring, som køkkenpersonalet ligger i tilberedning, præsentation og servering af maden.

Efter en kort præsentation om hele Sygehus Lillebælt og Medicinsk Afdeling, gav cheføkonoma Charlotte Ancker fødevareministeren et indblik i, hvordan køkkenet formår at have det laveste sygefravær på SLB, samtidig med god økonomi og et tårnhøjt ambitionsniveau om at lave stort set alt fra bunden – ligefra brød til krydderier.

– Vores motto er “mad med hjertet til dig”. Kosten er en vigtig del af både pleje og behandling og vi gør meget ud af at stimulere patienternes madlyst ved hjælp af daglig variation, indbydende servering og dufte, fortalte Charlotte Ancker.

image.asp-4Minister med kræsevogn

Ministeren tog sig tid til at spise med patienterne i spisestuen på Hæmatologisk Sengeafsnit, og bagefter kørte han rundt med kræsevognen på stuerne. Kræsevognen er en ekstra service til de småtspisende patienter, som køkkenpersonalet kommer rundt med, for at tilbyde lækkerier som kage og frugt mellem de hovedmåltiderne.

 

 

 

image.asp-3

Cheføkonoma Charlotte Ancker og kostkonsulent Siff Bjørholm Skov pakker lækkerierne sammen efter veloverstået besøg af fødevareminister Dan Jørgensen mandag aften. Ministeren var i en times praktik på Medicinsk Afdeling i Vejle, hvor han gik rundt med kræsevognen og tilbød patienterne lidt lækkert at spise.

 

(KILDE : http://www.sygehuslillebaelt.dk/wm453377)