DanmarkC TV

Home Kultur Mere plads til hjerterum på Depotgården
Mere plads til hjerterum på Depotgården

Mere plads til hjerterum på Depotgården

0

Mere plads til hjerterum på Depotgården

 

Lokal opbakning har sikret en flot donation til aktivitetshuset Depotgården, som vil skabe et kreativt samlingssted for husets brugere og frivillige

Depotgården, et aktivitetshus for kreative voksne i Fredericia, har netop modtaget 825.000 kroner gennem Realdanias kampagne ”Underværker”, som støtter projekter båret af ildsjæle, der ønsker at skabe nyt liv og mødesteder i lokalsamfundet.

 

Et kreativt samlingssted

Pengene skal bruges på at modernisere og udvide caféen, hvor brugere og de frivillige kan mødes på tværs af husets 15 forskellige værksteder. I dag består caféen af et køkken og to adskilte rum, som opdeler brugerne af værkstederne. Planen er, at de tre rum skal slås sammen til en stor lys café med nyt køkken, hvor der er plads til at udvikle venskaber og fællesskab på tværs af værkstederne.

”Vi har i flere år haft en drøm om at få et større caféområde, hvor alle brugerne kan mødes. Da vi modtog beskeden om donationen, fik vi mange rosende ord med på vejen, og det glæder mig, for jeg synes selv, at Depotgården er et fantastisk sted, hvor vi er mange, der udlever vores kreative sider”, siger Gunvor Bæk Petersen, formand i Depotgårdens Brugerforening, som står bag projektet ”Et kreativt samlingssted”. Depotgården ejes af Fredericia Kommune, og der er ansat to daglige ledere af administrationen. Brugerne af Depotgården kommer fra hele Trekantområdet. Fælles for alle er, at de er kreative ildsjæle, og at de søger en social platform i en kortere eller længere periode. I værkstederne kan de fordybe sig i gamle håndværk og træarbejde. Værkstederne drives af cirka 80 frivillige, som står til rådighed med hjælp og vejledning.

 

Flot lokal opbakning

Siden starten af juni og fire uger frem, har man via kampagne-siden underværker.dk kunne støtte projektet med et klik. Trods ferie og den korte frist har over 300 fulgt opfordringen. Ombygningen kommer til at ske i foråret 2017, og lokalerne forventes at stå klar sidst på året.

 

Fakta om ”Underværker – en Realdania-kampagne”

Det er Realdania, der står bag kampagnen, som skal fremme ildsjælenes arbejde med det byggede miljø til gavn for lokalsamfund i hele landet. Kampagnen skal:

  • Inspirere potentielle ildsjæle til at sætte gang i nye, innovative projekter i det byggede miljø
  • Kvalificere ildsjælenes arbejde med at udvikle, organisere og gennemføre frivillige projekter med det byggede miljø som omdrejningspunkt
  • Bygge bro mellem frivillige ildsjæle og kommunerne samt fremme netværk og dialog
  • Synliggøre ildsjælene og deres projekters betydning for lokal udviklingRealdania har afsat 45 mio. kr til ildsjæleprojekter og forventer at støtte mellem 60-80 store og små projekter over to år.