FREDERICIA

Medvirkende i Burlesque melder: Vi er så klar til publikum

Teater Malstrøms opsætning ’Burlesque’ er nu rykket ind på Det Bruunske Pakhus i Fredericia, og der laves i disse dage de sidste gennemspilninger før premieren torsdag 15. marts. Aftenen forinden er der forpremiere, hvor teatrets medlemmer som de første får mulighed for at opleve to timers hæsblæsende intimteater med et væld af kostumer.

Salen i Det Bruunske Pakhus er transformeret til en Burlesque scene, og det bliver en intim oplevelse, da de medvirkende kommer helt tæt på publikum, når de bevæger sig på den skakternede catwalk, der er opstillet ned gennem salen. Der er dog et stop undervejs ved et lille podie med polestang.

Ét show – 37 numre
De seneste dage er kostumerne blevet tilrettet og make-up’en endelig lagt til de 37 meget varierede numre, der indgår i forestillingen. Det Bruunske Pakhus i Fredericia har været en myretue af aktivitet, hvor de forskellige faggrupper bevæger sig ind og ud mellem hinanden, så alt er klart til publikum.

Jacob Nissen, der er instruktørassistent på forestillingen beskriver, at for ham er ”Burlesque en fantastisk og fuldendt oplevelse, som ikke tidligere er set i Fredericia. Det er fyldt med fest, smil og grin, og masser af overraskelser. Det har virkelig været en stor oplevelse at være en del af, for udover processen, som jeg virkelig har nydt, er der så mange talentfulde mennesker og smukke kostumer”.
Charlotte Møller-Madsen, der er én af de 11 medvirkende, fortæller at de nu efter et langt og intensivt prøveforløb føler sig rigtig godt rustet til publikum:

”Vi glæder os til at præsentere publikum for et forrygende show, som vi er stolte af. For mig har ’Burlesque’ været en personlig rejse fra: Jeg går ikke til audition, for det er ikke min type de kan bruge! Til: Jeg bliver nød til at gå til den prøve, for det er en helt ny genre for mig! Og ende med: Jeg elsker alle de skæve og skønne karakterer, jeg har fået at lege med. Alle kræver de fuld opmærksomhed og kærlighed. Og alle virker som en fantastisk spejleffekt. Jeg kunne ikke have været dette foruden”.

Nyt lys og lyd til Burlesque
Burlesque forestillingen vil byde på masser af lys, da Teater Malstrøm har købt over 20 faste led lamper og 4 bevægelige lamper, der supplerer de eksisterende lamper i Det Bruunske Pakhus. Kombineret med det nye lydanlæg Fredericia Kommune har installeret, giver det en helt ny oplevelse i salen de seks uger Burlesque forestillingen spiller.

Faktaboks
Hvad er Burlesque?

Burlesque er en meget underholdende genre, hvor der på scenen danses i mere eller mindre afslørende kostumer, og publikum sidder ved borde, der betjenes af flotte mandlige burlesque-tjenere. Det er en form for showteater, hvor publikum kan læne sig tilbage og nyde et væld af forskellige kostumer og fortolkninger af smukke, livlige og mere alvorlige sange.
Denne berømte playback teaterstil fik en renæssance med filmen Burlesque fra 2010, hvor Cher og Christina Aguilera spillede hovedrollerne.

Forestillingen spiller på Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3 i Fredericia fra 15. marts – 28. april, tor-lør, dog ikke i Påsken. Billetter kan købes på billetten.dk eller på Fredericia Bibliotek.