Home FREDERICIA Medlemmer af Økonomiudvalget : Derfor købte vi konkursboet efter Fredericia Teater
Medlemmer af Økonomiudvalget : Derfor købte vi konkursboet efter Fredericia Teater

Medlemmer af Økonomiudvalget : Derfor købte vi konkursboet efter Fredericia Teater

0

Fredericia Teaters konkurs er næppe gået manges næse forbi. En dansk musical mastodont, der på trods af flere år tæt på konkurs, gentagende gange er blevet reddet af et velvilligt byråd. I 2020 blev de gentagende store budgetoverskridelser for meget for Fredericia byråd, der nu krævede mere dokumentation fra Teaterets ledelse og bestyrelse – kort tid efter gik Fredericia Teater konkurs – med en kæmpe gæld opgjort af kurator til godt 70 millioner kroner.

Efter konkursen meldte flere interesserede købere sig på banen, for at slå kløerne i aktiverne fra boet efter Fredericia Teater – heriblandt Fredericia kommune. For godt 4.500.000 kr., sikrede et samlet byråd sig rub og stub af boet efter Fredericia Teater – et beløb der er mange gange lavere end det Teateret selv havde vurderet aktiverne til i deres regnskab i årene optil konkursen.

DanmarkC TV ville gerne have haft en kommentar fra formanden i Økonomiudvalget på Fredericia kommune – Borgmester Jacob Bjerregaard, der har siddet for bordenden når der skulle ydes lån og eftergives gæld til teateret, og senest bydes på boet, men han er efter at være blevet kontaktet i sagen gentagende gange, endnu ikke vendt tilbage til DanmarkC TV. Det er lykkes at få to af medlemmerne i Økonomiudvalget i snak – Christian Jørgensen (V) og Cecilie Roed Schultz (Ø). Se tv-indslaget i Nyhederne på DanmarkC TV – Lørdag.

Hør historien i tv-indslaget i NYHEDERNE på DanmarkC TV lørdag klokken:

00:00, 03:00, 06:00, 09:00, 12:00, 15:00 & 21:30

Du kan også se tv-indslaget her på siden fra lørdag klokken 14:30.