FREDERICIA

Med Fredericia om bagbord har sejler Andreas Svensson sat kursen mod VM guld

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Europajolle-sejleren Andreas Svensson er så langt fra at være ukendt i sejlsportsverdenen, og lagde alle andre agter i denne weekend – men også internatonalt i sidste måned på Gardasøen. “Imponerende sejr i ni sejladser,” skrev minbaad.dk

Det må banke ekstra kraftigt i de fredericianske blodåre, der er sprængfyldt med Lillebælts vand, når lokale sejlere tager søsportens tunge arv på sig, og frygtløs kaster sig i havet efter guld – guld som bragte Fredericia og Jesper Bank på fornavn med hele verdenen.

Fredericia Sejlklub er klubben, der lægger “hjem” til Andreas Svensson, og det var netop Fredercia Sejlklub der lagde arbejdskraft og råstyrke til, med over 50 frivillige til weekendens udtagelsesstævne.

Lillebælt ud for Østerstrand lagde vand under næsten 80 både – og forventningerne var ret så store, til flere af sejlerne. Sejlsport er en utrolig krævende sportsgren, der skal kombinere mange egenskaber ved den enkelte sejler, og derfor har Fredericia Sejlklub også satset på at dyrke klubbens talenter.

Fredericia Sejlklub afviklede i hele weekende rangliste stævne for jolle typerne Ilca 4, Ilca 6 og Ilca 7 samt Europa Joller. Og det var netop i Europa-Jollen Andreas Svensson i weekenden vandt ét af de fire ranglistestævner, der skal bringe ham videre til VM.

Dansk Sejlunion har allerede Andreas Svensson på deres Ungdomslandshold.

Andreas Svensson er optaget på Ungdomslandsholdet. Foto: DanmarkC TV.