Home Læserdebat “Man skal høre meget før ørerne falder af”
“Man skal høre meget før ørerne falder af”

“Man skal høre meget før ørerne falder af”

0

Af : Connie Maybrith Jørgensen, Byrådskandidat for SF

Man skal høre meget før ørerne falder af” sådan er der en gammel talemåde der lyder, men som situationen udvikler sig dag for dag, i forhold til ledelsen af Fredericia Kommune, kan man godt blive bekymret!

Af Fredericia Dagblads artikel d.19.03.2021 fremgår det, at den tidligere kommunaldirektør blev ansat af 3 personer udover borgmesteren.

“Citat” Den daværende borgmester, Jacob Bjerregaard, stod i spidsen for det udvalg, som ansatte kommunaldirektøren. Udvalget talte også økonomi- og personaledirektør Tommy Abildgaard og fællestillidsrepræsentant Helle Bang Andersen. Begge var blandt Bjerregaards betroede støtter.

I artiklen fremgår det ligeledes at et sådan begrænset ansættelsesudvalg er uden fortilfælde. En ting er Jakob Bjerregårds rolle i denne sag, men at et samlet Byrådet stiltiende accepterer ansættelses proceduren er rystende, for det kan da ikke passe, at man har været så uvidende om udnævnelsen, at man ikke har forholdt sig til processen bag ansættelsen af den højest rangerende medarbejder i kommunen, Byrådet har som minimum tiet og samtykket.

Vi har tidligere hørt udtalelser fra nuværende byrådsmedlemmer om at de elendige forhold for medarbejdere i Fredericia Kommune skulle være begrænset til medarbejdere ansat tæt på topledelsen. I SF mener vi, at det er noget naivt at tro, at den form for diktatorisk ledelseskultur ikke smitter af på alle afdelinger i kommunen samt ikke mindst på betjeningen af borgerne.

SF vil anbefale at det nuværende Byråd dropper bortforklaringerne, ingen af jer har haft styr på Kommunalfuldmagten!  Påtag jer ansvaret og træk i arbejdstøjet og få så ryddet op! Det er helt uholdbart, at vi som borgere i Fredericia dag for dag skal møde nye afsløringer i dagspressen.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat.
For at sikre en god debat, modererer vi for at holde en god omgangstone. Dette praktiserer vi, ved at fjerne kommentarer der virker nedladende, chikanerer andre, eller er hadefulde. Hvis du overtræder disse etiske rammer, fjerner vi indholdet. Hvis man gentagende gange overtræder disse etiske rammer, kan man risikere at blive udelukket fra debatten.
Vi oplever at mange benytter muligheden for at komme til orde – hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip.
Er du blevet udelukket fra debatten for overskridelse af vores etiske retningslinjer, – og er du uenig heri? – så kan du kontakte DanmarkC TVs redaktion på tv@danmarkc.tv