Læserdebat

Måske kunne vi gøre det lidt bedre!

Amina M. Jawed og Birgitte Moos Laursen Byrådskandidater for SF Lumbyesvej 4,10,2 7000  Fredericia, har startet en debat omring trivselsassistenter

Episode 1: Amina er som SOSUhjælper på besøg hos fru Jensen, som er en ældre kvinde, der har behov for hjælp i sit hjem. Da Amina skal til at gå, spørger fru Jensen hende, om hun kan blive lidt længere til en lille snak. Fru Jensen forklarer, at hun er meget ensom, og at hendes søn, ikke har besøgt hende i fire år, da han siger at han har meget travlt. Med blødende hjerte må Amina meddele fru Jensen, at det kan hun ikke, da hendes arbejdsskema er meget presset.

Episode 2: Min genbo fru Hansen er gammel svagt seende og hun fortæller mig, at hun tidligere har haft en medarbejder fra kommunen til at gå en lille tur med hende et par gange om ugen. Nu har hun ingen og må derfor selv gå til købmanden i følgeskab med sin hvide stok. Ofte ser jeg fru Hansen komme gående svingende med sin stok og købmandsvarer i den anden hånd. Det sker at hun mister retningen, så hun er ved at træde ud på kørebanen. Når jeg ser det styrter jeg ud til hende og følger hende hjem. Tænk, hvis hun en dag træder ud foran en bil fordi hun ikke har kunnet orientere sig.

Både Fru Sørensen og fru Hansen kunne godt bruge en kommunal medarbejder, der kunne komme og besøge dem, vi kunne jo kalde dem ”trivselsassistenter”, det ville øge deres og andre ældres livskvalitet.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv