FREDERICIA

Lystsejlerne nyder at sejle i Lillebæltområdet, men…

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Lillebælt har mange kultur- og naturoplevelser, og så ligger det strategisk godt i forhold til lystsejlere. Men området bliver forbigået.

En ny forbrugerundersøgelse af lystsejlere, som Destination Lillebælt har fået udarbejdet i samarbejde med Seismonaut viser, at området er attraktivt for lystsejlere, som sejler kortere ture eller nyder godt af destinationens kulturelle tilbud. Men der efterspørges mere værtsskab både fysisk og digitalt. Der mangles generelt mere information om de forskellige tilbud samt hvad man kan finde i området:

Løberuter ville være dejligt at have mere information om. I det hele taget bedre information om aktiviteter i og omkring havnene. Hvor er der en god udsigt, et godt udkigspunkt, take away-muligheder, og hvilke aktiviteter er der som f.eks. kajak og paddle boarding?”
– Lystsejler, 45 år

I Destination Lillebælt har man lyttet til lystsejlerne og startet et netværk op med Koldings, Fredericias og Middelfarts havneansvarlige samt de lokale turistorganisationer. Netværket skal bl.a. være med til at synliggøre oplevelser ved eller omkring havnene, så lystsejlerturister får øjnene op for området.

”Vi er ikke gode nok til at synliggøre os selv. Derfor har vi sammen med de lokale turistorganisationer og de havneansvarlige fra Fredericia, Kolding og Middelfart oprettet en fælles destinationsportal på havneguiden.dk (https://havneguide.dk/da/lillebaelt). Portalen skal være med til at synliggøre oplevelser og events for lystsejlerne og gøre området mere interessant.”

– Anders Johansen, projektleder i Destination Lillebælt

Med Seismonauts forbrugerundersøgelse har havnenetværket redskaberne til at brede budskabet ud om Lillebælt som sejlerdestination. Og særligt den digitale kommunikation skal opgraderes for at nå ud til de sejlende gæster.