Kultur

LOVESTORM I KASTELLET

Det kommer til at regne med kærlighed i Kastellet på mandag, 2. pinsedag, kl. 10.30. Da vil opløftede sangstemmer, fællesskab og nærvær brede sig over det grønne græs og fejre, at det er pinse.

Lovestorm er overskriften på dette års gudstjeneste, hvor sognekirkerne samt den katolske og den reformerte menighed i Fredericia for 13. gang samles under åben himmel i pinsen og inviterer alle og enhver til at være med.

Shitstorm er et moderne ord for den følelsesladede aggression, der kan eksplodere på sociale medier imod enkeltpersoner, institutioner og virksomheder. Over for det er det oplagt at kalde pinsen for Lovestorm. Shitstorme er nedbrydende og kraftfulde. Guds Ånd er derimod opbyggende og kraftfuld. Den inspirerer os til fællesskab på tværs af forskelle og til at udvise blandt andetkærlighed og venlighed, trofasthed og tålmodighed. Alt det har vi brug for, så vi i hverdagens forskellige storme kan stå fast på en god måde, siger sognepræst i Taulov, Bente Johannesen.

En frivillig ildsjæl

Trofasthed og tålmodighed præger de mange frivillige, der bidrager til den udendørs pinsegudstjeneste. En af dem er tidligere turistbuschauffør, 75-årige Aksel Ebbesen. Han har været øverst ansvarlig for alt det praktiske i Kastellet siden 2007:

– Jeg skal blandt andet sørge for, at scener bygges op, at der er vand til alle, at parkering og toiletvogne fungerer, og at programmer bliver trykt og uddelt. Det er et privilegium at være med. Samarbejdet på tværs af sognegrænser, kirkesamfund og faggrupper er spændende, og det er stort at fejre gudstjeneste under åben himmel sammen med en masse mennesker, jeg ikke kender, kigge ud over Lillebælt og se og høre fuglene i Guds frie natur, siger Aksel Ebbesen.

Efter pinse takker han af som ansvarlig frivillig, men han har fundet en afløser.

Postorkestret spiller

Traditionen tro medvirker Fredericia Postorkester, i år under ledelse af Jack Lorenz. Organisterne Niels Erik Aggesen og Birgitte Buur leder et stort kor, og kirkekulturmedarbejdere, frivillige samt præster medvirker i gudstjenesten, hvor der bliver noget at opleve for alle aldre.

Man opfordres til selv at medbringe noget at sidde på. Sandwich kan købes, men man kan også tage egen madkurv med. Indsamlingen går til Kirkens Korshærs sociale arbejde i varmestuen i Danmarksgade.

Hvis det skulle blive vedvarende dårligt vejr, rykkes gudstjenesten til Trinitatis Kirke.