FREDERICIA

Lotte Rod: Fredericianske uddannelsesinstitutioner mister i underkanten af 100 millioner kroner

Lotte Rod til kamp mod millionnedskæringer på uddannelser

Ifølge Lotte Rod (Radikale Venstre) har Venstre-regeringen besluttet at skære 15,3 millioner kroner på EUC Lillebælt. Det står klart, efter at finansloven og 2025-planen er kommet frem.

Det er en uklog beslutning, mener Radikale Venstres folketingsmedlem Lotte Rod.

– Det er dumt at spare på det, der skal gøre os klogere, siger Lotte Rod.

lotte rod – Vi kan snakke nok så meget om motorveje eller skattelettelser. Det vigtigste for, hvordan vi klarer os her i Fredericia er, at vi har dygtige medarbejdere. Det er de kloge hoveder og hænder, vi skal leve af, siger Lotte Rod.

Regeringen har planer om at spare 2% på alle ungdomsuddannelser – hvert år. Der er allerede blevet kappet 2% af skolernes budgetter i 2016. I 2017 skal skolerne spare 4%, i 2018 6%, i 2019 8%. Det betyder, at besparelserne bliver hårdere og hårdere for hvert år. Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative står bag besparelserne, og Socialdemokratiet bakker op om besparelserne på alle gymnasierne: stx, hhx, htx og hf.

lotte rodI følge Lotte Rods beregninger, vil der i alt blive sparet tæt på 100 millioner kroner på de fredericianske uddannelsesinstitutioner.

Se med i NYHEDERNE mandag, hvor du kan høre Lotte Rods bekymringer, og være med da Lotte besøgte de studerende på EUC Lillebælt og fik en snak med dem om de kommende besparelser.

DanmarkC TV har talt med ledelsen på EUC Lillebælt, der oplyser at de ikke kan genkende Lotte Rods udregninger – men ledelsen lægger ikke skjul på at der er tale et væsentligt beløb.