FREDERICIA

Lokalhistorisk Arkiv i Fredericia fejrede 50års jubilæum

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Lokalhistorisk Arkiv i Fredericia blev torsdag fejret i anledning af dets 50-års jubilæum. Gæsterne blev mødt af boblende champagne og en række taler, der understregede værdien og betydningen af arkivet for byens kulturarv.

Museumsleder Karsten Merrald Sørensen, udtrykte sin begejstring for arkivets nye kapitel. Han sagde: “Vi har samlet os indendørs i dag for at fejre en festlig dag – det er 50-års jubilæum for det Lokalhistoriske Arkiv, og vi markerer det med en reception her i vores nye lokaler på Kulturkasernen.”

Arkivets nye beliggenhed på Kulturkasernen ved Østerstrand er et resultat af en betydelig indsats. De tidligere lokaler på Frederik den III’s Vej var blevet ramt af skimmelsvamp, hvilket nødvendiggjorde flytningen. “Efter en lang proces og med hjælp fra Fredericia Kommune er vi nu rykket ind i nyrenoverede lokaler her på Kulturkasernen. Disse lokaler er i høj grad tilpasset arkivets behov,” uddybede Sørensen.

Lokalhistorisk arkiv inkluderer en læsesal, der også fungerer som foredragssal, en reception, registreringsrum til både billeder og arkivregistrering, samt museets administration. Det mest værdifulde område er dog kælderen, hvor Fredericias historie opbevares sikkert. Sørensen understregede vigtigheden af denne del: “Det er her, vi opbevarer vores samlinger med hele Fredericias hukommelse og historie. Det er derfor, det er så godt, at vi er kommet her til Kulturkasernen, hvor vi kan sikre og bevare vores historie.”

Lokalhistorisk arkiv er meget begejstrede for deres nye lokaler hos Kulturkasernen. Foto: DanmarkC TV

Museumslederen roste endvidere de nye rammer, der nu tilbydes de ansatte og frivillige. “Jeg er utroligt stolt af de rammer, hvor vores ansatte og især vores frivillige kan udfolde sig. Her har vi nogle rammer, der er tilpasset det arbejde, de udfører. Det er lyst, det er indbydende, og det er indrettet nøjagtigt, som det skal være for et lokalhistorisk arkiv, og det kunne ikke være gjort uden Fredericia Kommune,” konkluderede Karsten Merrald Sørensen.