Home FREDERICIA Lokale HTX-elever vinder ”Løvens Hule” for elever i ungdomsuddannelserne
Lokale HTX-elever vinder ”Løvens Hule” for elever i ungdomsuddannelserne

Lokale HTX-elever vinder ”Løvens Hule” for elever i ungdomsuddannelserne

0

På Gymnasiet HTX-Lillebælt kniber det med at få armene ned – eleverne er så småt ved at vende tilbage til undervisningen, optagelsestallene til næste skoleår er gode og en gruppe 2.g’ere har netop vundet det regionale mesterskab i ’Entreprenørskab’ og er videre til DM senere i år.

I sidste uge åbnede Gymnasiet HTX Lillebælt igen dørene for skolens elever. Alle afgangselever må nu komme i skole på halv tid, 1. og 2. årgang er tilbage for en kort bemærkning med et ugentligt udendørs undervisningsmodul. Glæden var næsten til at tage og føle på, da eleverne mødte frem med højt humør og masser af småsnak, gensynsglæde og store smil. Rektor Lars Hansen opsummerer det med ordene: ”Vi glæder os til forhåbentlig snart at kunne byde alle velkommen til en mere normal hverdag”.

Eleverne har dog ikke ligget på den lade side i Corona-eksilet. Der har været masser af virtuel undervisning, opgaveafleveringer og hjemmearbejde, fuldstændig som det plejer at være. Der har også været spændende udfordringer undervejs. En af dem er deltagelse i ”Company Programme”, som er et virkelighedsnært entreprenørskabsforløb for ungdomsuddannelserne og rummer en konkurrence, hvor eleverne udvikler en ide og omsætter den til virkelighed. Et led i konkurrencen er, at de præsenterer deres projekt for professionelle erhvervsfolk, der giver dem konstruktiv feedback med henblik på at kunne virkeliggøre ideen – lidt som i det kendte program ”Løvens Hule”. Blandt de deltagende er Laurits Eskol, Emma Weiss Nielsen og Victor Kortegaard, alle fra 2. årgang på HTX, der deltog i konkurrencen med et virksomhedskoncept ved navn ”Vitae”.

Fokus på at hjælpe mennesker med funktionsnedsættelser

I virksomheden har de fokus på at hjælpe mennesker med funktionsnedsættelser – f.eks. Danmarks ca. 700.000 gigtpatienter – ved at tilbyde værktøjer til at lette hverdagen. Deres første produkt er en tubeklemmer, der skal lette arbejdet med at få creme ud af tuber, når fingerkræfterne ikke er gode nok. Laurits siger på vegne af gruppen, at ”Vi har grundet vores uddannelse kunnet 3D-printe en model af tubepresseren, og bl.a. derfor er HTX en stærk baggrund for vores projekt. Alt, hvad vi har lært på HTX, har vi kunnet bruge til konkurrencen. Det har været meget spændende og lærerigt”. Projektet er så godt, at de tre elever vandt den regionale konkurrence og nu har kvalificeret sig til DM. Sammen med førstepladsen modtog de en præmie på 4500 kr. til yderligere udvikling af deres koncept. ”På HTX er vi meget stolte af vore elever, det er et flot projekt, de har lavet, og fuldt fortjent, at de vandt prisen”, fortæller deres vejleder, Poul Henrik Jessen og tilføjer, at han glæder sig til at følge dem videre i konkurrencen.

Rektor glæder sig over tilmeldingstal

Rektor Lars Hansen glæder sig også over gode tilmeldingstal til det kommende skoleår. ”Det bliver dejligt at tage imod de nye elever til sommer til et – håber vi – almindeligt skoleår med alt, hvad det indebærer,” siger han og tilføjer, at ud over den almindelige skolegang vil der også for de nye elever komme oplevelser og udfordringer som den, Laurits, Emma og Victor lige har kastet sig ud i. ”På HTX kan de nye elever se frem til en skolegang, der foruden klasseundervisning, gruppearbejde osv. også indeholder spændende oplevelser, hvor eleverne kan prøve sig selv af i projekter og konkurrencer med anvendelse af alt det, de lærer i den daglige undervisning,” slutter han.

http://www.Danmarkc.tv

http://www.youtube.com