Home SAMFUND Lokale firmaer lander udbud af håndværkeropgaver
Lokale firmaer lander udbud af håndværkeropgaver

Lokale firmaer lander udbud af håndværkeropgaver

0

Lokale firmaer lander udbud af håndværkeropgaver

 

Fredericia Kommune har gennemført et udbud af de håndværkerydelser, som kommunen hvert år køber. Ud af de seks 1. prioriterede vindere af udbuddet, der er fordelt på fire distrikter og seks fagområder, er fire lokale håndværksvirksomheder.

Byrådet i Fredericia Kommune vedtog sidste sommer kommunens nye udbuds- og indkøbspolitik. I forlængelse af denne var det naturligt at udbyde håndværkerydelser, ikke mindst på grund af den store økonomiske volumen. Vinderne af det udbud er nu fundet og det glæder kommunaldirektør Michael Holst: ”Jeg er glad for, at vi nu har gennemført udbuddet og fundet vores samarbejdspartnere for de næste to – måske fire år. Jeg glæder mig også over, at vi kan se frem til en anselig besparelse på vores udgifter til bygningsvedligeholdelse i Fredericia Kommune. Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget til processen og deltaget i udbuddet”.

Ud af de seks vindere tæller fire Fredericiavirksomheder: CJ Anlæg, Malergården i Fredericia, By-mureren, Bent Ole Mortensen & Hinge, samt de to Koldingbaserede virksomheder Wicotec Kirkebjerg og Per Aarsleff. Erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, glæder sig over, at lokale virksomheder fra Fredericia har klaret sig godt i udbuddet: ”Det er godt at få bekræftet, at vores lokale virksomheder er konkurrencedygtige og kan vinde en stor del af udbuddet. Vi har haft en god proces med Fredericia Kommune, hvor der er blevet lyttet til input fra vores lokale håndværkere. Det betyder blandt andet, at udbuddet er blevet opdelt i distrikter, der har været lettere at byde på for mindre håndværksmestre”, udtaler Kristian Bendix Drejer.

Udbuddet af håndværkerydelser dækker opgaver fra 0 til 40.000 kr. i Fredericia Kommune. Aftalen løber de næste to år med mulighed for forlængelse. Udbuddet er delt op på fire distrikter og på seks fagområder: El, Kloak, Maler, Murer, Tømrer og VVS. Deltagerne i udbuddet har fået direkte besked om kommunens påtænkte tildelingsbeslutning, der dog først kan formaliseres om 2-3 uger, når tilbudsgiverne har fremlagt dokumentation for deres kvalifikationer i henhold til udbudsreglerne. Herefter vil der i efterfølgende 10 kalenderdage løbe en såkaldt ’standstill periode’, hvor der er mulighed for at indgive indsigelser til udbuddet, før kontrakterne kan underskrives. Kontrakterne træder herefter i kraft fra oktober i år.

Kommunens fremtidige håndværkerydelser til af en værdi fra 40.000 til 3 mio. kr. tildeles på baggrund af indhentede underhåndsbud. Her vil vinderne eller en af tre øvrige håndværkerevirksomheder på hver delaftale være sikret muligheden for at blive indbudt til at afgive bud. Håndværkere, der iøvrigt ønsker at komme i betragtning til at afgive bud på disse opgaver, kan registrere sig på kommunens leverandørportal; www.comdia.com/fredericiakommune