Home FREDERICIA Lokal rally-helt: Nu skal der køres endnu stærkere
Lokal rally-helt: Nu skal der køres endnu stærkere

Lokal rally-helt: Nu skal der køres endnu stærkere

0


Kent Søgaard Andersen skifter gear og sætter alt ind på at skaffe en ny bil og nå endnu længere med sit hjerteblod og sin sport. De første sponsorkroner er på plads.

”Lige inden starten går, galoperer min puls derudaf. Normalt ville jeg kunne høre den – altså pulsen. Men motorstøjen overdøver den. Så går starten. Undervejs tænker jeg slet ikke – det kan man ikke nå. Jeg analyserer en masse indtryk undervejs, men uden at tænke. Det hele er på rygraden og reflekserne. Og når jeg kommer i mål, hopper jeg så meget op og ned i sædet, at det er godt, at jeg er spændt fast!”

Kent Søgaard Andersen er rallykører af et godt hjerte. Det har han altid været. Lige siden hans første barndomsminder fra Toftnæs lige uden for Varde. Byen er så lille, at den i rallytempo kan passeres på under ti sekunder. Det var her, det hele begyndte, da lille Kent fulgte med, når far Rasmus plejede og kørte i sin rallybil.

”Jeg er jo nærmest født i en racerbil,” siger Kent.

Siden flyttede familien til Kolding og til Strib. I begge byer kan Kents naboer bevidne, at familien brugte timer i garagen for at hente sekunder på landevejen. 

Han er stadig aktiv i familiens garage i Pjedsted, lige midt mellem Fredericia, Kolding og Vejle. Og at timerne i garagen er givet godt ud, vidner Kents pokalskab om: En hylde i stuen er fuld af pokaler og medaljer.

”Resten står i to flyttekasser på loftet,” siger Kent, der ikke går synderligt op i pokaler og hædersbevisninger.

”Jeg er meget mere interesseret i selve det at køre. Og i at køre hurtigt. Og at komme først,” siger han.

Nu skal det være

Kent Søgaard Andersen købte sin første rallybil i 1999. Det var en Toyota Starlet, og den tjente ham godt næsten ni år.

”Så skiftede jeg til en Honda Civic. Og jeg har kørt Civic lige siden. Jeg har slidt to op og kører lige nu i min tredje af slagsen. Den er god og forholdsvis billig i drift,” siger Kent.

Hans plan er dog at skifte til en nyere og hurtigere bil. Helst en Ford Fiesta Rally 4. Så han har brug for sponsorerer.

”Min fars gamle co-driver har tilbudt at sponsorere en halv bil. Det er stort af ham, og jeg er meget taknemmelig, men der skal mere til for at få det her til at lykkes. Jeg håber, at flere sponsorervil melde sig. Det vil gøre det muligt at rykke endnu længere op i klassen. Ikke kun for min fornøjelses skyld, men også til gavn for sponsorerne,” siger Kent.

Han har flere gode tilbud til sponsorerne, der både kan få synlighed og oplevelser ud af deres engagement.

Kent har valgt at drømme stort. Men sponsoropbakningen bliver afgørende for, om han skal gå efter at investere i en helt ny bil, eller om han skal købe en brugt bil – eller om han skal nøjes med at opgradere sin nuværende bil.

Beløbene er små i motorsportssammenhæng, men alligevel til at tage og føle på: En ny bil vil koste op mod 600.000 kroner i indkøb. En brugt kan klares for omkring det halve, mens hans nuværende bil kan opgraderes for omkring 70.000 kroner. Dertil kommer udgifter til drift, som koster 100.000-150.000 kroner om året.

Rally i blodet

Kent er en rolig mand og familiefar. Han arbejder som smed og fremstår måske ikke umiddelbart som en fartdjævel. Men han kan ikke løbe fra, at han har rally i blodet.

”Hvis vi er på ferietur i familiebilen, kan jeg tage mig selv i at analysere landevejen som en rallystrækning. Er kurverne gode og udfordrende? Hvad kunne topfarten blive her? Hvilken placering på vejen er optimal her? Ville det her være et oplagt sted for publikum? Den slags. Men selvfølgelig altid i roligt tempo med familiebilen, som i øvrigt er en elbil, siger han.

Det er jo ikke helt ufarligt at køre rally – hvad siger familien til, at det er dét, du gør?

”Det er ikke farligt at køre rally. Jeg har smadret tre biler uden at slå mig nævneværdigt. Næ, det er mere farligt at spille fodbold. Der er langt flere skader og varige mén i fodbold end i rally,” siger Kent.

Hvorfor er det, at det er så fedt at køre rally?

”Hmm. Det ved jeg faktisk ikke, det er det bare. Hmmm, det spørgsmål har jeg aldrig stillet mig selv – det har jeg ikke haft brug for. Jeg har nok bare rally i blodet – og det man har i blodet, stiller man jo ikke så mange spørgsmål til. Jeg ved, at jeg er god, men jeg ved også, at jeg kan blive endnu bedre med en bedre bil,” siger Kent.

FAKTA OM KENT SØGAARD ANDERSEN- 43 år.- Arbejder som smed.- Bor i Bredstrup-Pjedsted mellem Fredericia, Kolding og Vejle sammen med fru Helle og deres døtre, Fie og Julie.- Blandt hans mange titler er Jysk-fynsk Mester i klubrally.- Lå i år i top 3, indtil et motornedbrud og sæsonproblemer 2020.- På jagt efter nye sponsorer for at investere i en ny bil.