FREDERICIA

Livreddende Bus-Turné på besøg på Social- og Sundhedsskolen

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Unge fik kursus i hjertelunge-redning

I dag parkerede “Sammen redder vi liv” bussen på parkeringspladsen ved Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, her var elever fra FGU samlet for at få et kursus i hjerte og lungeredning, og for at høre om muligheden for at tilmelde sig Trygfondens hjerteløberordning. De er nu langt bedre klædt på til at redde liv, hvis uheldet er ude.

Fra den 30. oktober 2023 til den 17. november 2023 sender Sundhedsstyrelsen og TrygFonden i samarbejde med Danske Regioner ”Sammen redder vi liv”-bussen rundt til kommuner fordelt over hele landet. Det skal skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af at kunne redde liv og at få flere døgntilgængelige og funktionsduelige hjertestartere, særligt i boligområder, og idag var turen kommet til Fredericia.

– Tid er en afgørende faktor, hvis man skal øge chancen for at overleve et hjertestop. Når vi ikke kan forudse, hvor og hvornår det næste hjertestop sker, er der brug for, at vidner og førstehjælpere træder til, inden det professionelle beredskab kommer frem og kan tage over, lyder det fra projektchef i TrygFonden, Grethe Thomas.

Kursisterne fulgte med stor opmærksomhed med imens underviserne fra “Sammen redder vi liv” demonstrede hjertelunge-redning. Foto: DanmarkC TV

Bussen besøger bl.a. udvalgte sundhedsfaglige uddannelsessteder landet over, hvor de studerende kan deltage i et 30 minutters hjertelungeredningskursus, som lever op til internationale standarder, og høre om muligheden for at melde sig som frivillige til TrygFondens hjerteløberordning.

DanmarkC TV sender et TV-indslag fra arrangementet i NYHEDERNE Lørdag d. 18 november.

"Sammen redder vi liv" bussens undervisere gav kursus i hjertelunge-redning på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia. Foto: DanmarkC TV