Politik

Liberal Alliance i Fredericia har et godt tag i de unge, og følger landstendensen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Lokalformand Poul Rand er glad og ydmyg for den liberale bølge der skyller over landet

“Skolevalg 2024 er bestemt spændende læsning for liberale som os,” udtaler Poul Rand. “I giver Liberal Alliance et flot flertal både lokalt og på landsplan. Det er en tid, hvor politik og ungdommens stemmer mødes, og det er interessant at se, hvordan de forskellige politiske partier appellerer til de unge vælgere.”

Til DanmarkC TV fortæller den lokale partiformand, at de faktisk ikke har været aktive i Skolevalget i denne omgang. Der er lokalt kræfter der arbejder med at oprette en ungdomsafdeling i regi af Liberal Alliance (LAU). “Det vil der komme mere om i den nærmeste fremtid,” lover Poul Rand.

Den store tilslutning, mener Poul Rand, kan stamme fra samtaler i hjemmene, og helt sikkert også den påvirkning partiformand Alex Vanopslagh har – og altså også på unge.

“Jeg undrer mig over, at rød blok med undtagelse af Socialdemokratiet, ligger så lavt. Når vi tænker på, at der er en Alex Vanopslagh-effekt, burde der vel også være en Cecilie Roed Schultz-effekt (Ø). Og det er der måske ved Niels Martin Vind (V),” funderer Poul Rand.

Ungebyråd
Selv om de unge har en politisk holdning, undrer det ikke, at det ikke har været muligt at få nok til at stille op til et Ungebyråd. “Flere af de tidligere medlemmer har haft politisk aktive forældre, og for nutidens unge gælder det vel også, at de unge har rigtig meget andet at se til,” afslutter Poul Rand.