Home Læserdebat Langtidsledigheden skal bankes i bund
Langtidsledigheden skal bankes i bund

Langtidsledigheden skal bankes i bund

0

Af : Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

Langtidsledigheden skal vi i høj grad tage os af lige nu, og den burde fylde meget mere på den politiske dagsorden. 

Indsatsen over for borgere der er ramt af langtidsledighed skal kunne omstilles hurtigt og være tilpasningsdygtig i forhold til de aktuelle samfundsudfordringer. Andet vil ikke være menneskeligt. Det hører med til Det Konservatives ambition om at blive den førende inden for beskæftigelsesindsatsen.

Men det kræver, at der skrues gevaldigt op for det politiske fokus lige netop på dette område. Det er stærkt bekymrende, at der ikke er lavet en tydelig målrettet og særskilt politisk handleplan for, hvordan man vil håndtere langtidsledigheden. Lige nu har langtidsledigheden brug for konkrete handlinger mere end luftige hensigtserklæringer. 

For at få langtidsledigheden banket i bund i Fredericia, skal vi være langt mere proaktive, når det handler om at sætte stik mellem langtidsledige borgere og arbejdsmarkedet. Det skylder vi hver enkelt ledig borger og den fælles økonomi. 

Hvis ikke vi er mere proaktive, så vil køen med fortvivlede langtidsledige borgere med sandsynlighed bare vokse. Enhver ansvarlig og fremsynet politiker vil kunne se, hvilke følger det kan have. 

Den vigtige beskæftigelsesindsats må ikke drukne i overflødige planer og udsigtsløse forløb for den enkelte borger. Frem for lange slidsomme forløb for borgerne, skal der så tidligt som muligt laves et match mellem den enkelte borger og virksomhed. 

Og det er vanskeligt at finde grunde til ikke at beskæftige sig med langtidsledigheden. Særligt i forhold til langtidsledigheden skal der arbejdes målrettet og med korte tidshorisonter. Det skal drives fremad gennem tydeligt politisk lederskab med tæt opfølgning og stålsathed samt et endnu tættere og nytænkende samarbejde mellem jobcenter og erhvervsliv.