Home Læserdebat Læserdebat : Skal der bygges en ny folkeskole i Kanalbyen?
Læserdebat : Skal der bygges en ny folkeskole i Kanalbyen?

Læserdebat : Skal der bygges en ny folkeskole i Kanalbyen?

0

Af : Carsten Høj Nielsen, Kongensgade 138 1.4, 7000 Fredericia

”Skal der bygges en ny folkeskole i Kanalbyen?” lyder spørgsmålet i Fredericia Dagblad 6.02.21. Ja, lyder mit svar! I budgetforlig 2019, kan man læse: ” Byrådets vision er, at folkeskolen i Fredericia kommune skal være det naturlige første valg for Fredericias børn og unge.” For mig som socialdemokrat er folkeskolen en kerneværdi. Jeg deler derfor byrådets vision 100 %. 

Med lukningen af Købmagergades skole, mistede Fredericia sin sidste byskole. Det skal der rettes op på! Aktuelt er der 3 privat / friskoler i midtbyen. Skoler som alle yder en god indsats, men som mangler et kvalificeret modspil. I Kirstinebjerg distriktet er der en forholdsvis højere andel af forældrene som fravælger folkeskolen end i de øvrige distrikter. 

Folkeskolerne i Fredericia står overfor store renoveringer. Med det seneste budget, blev der afsat 340 millioner til formålet over de kommende år. Også skolerne i Kirstinebjerg distriktet trænger til store renoveringer, herunder distriktets ældste afdelinger på Havepladsvej og Høgevej. Frem for at poste penge i renoveringer af disse afdelinger, vil jeg prioritere byggeriet af en ny skole i midtbyen, gerne i Kanalbyen. 

Med en ny skole får vi mulighed for at tilbyde rammer som spiller sammen med den seneste didaktik og pædagogik på området. Med en placering nær det kommende Campus, vil der også skabes en positiv sammenhæng mellem udskoling og videreuddannelse. Skulle der med tiden blive bygget en ny daginstitution i Kanalbyen, kan der skabes samme sammenhæng mellem indskoling og daginstitution. 

En ny folkeskole skal have en profil. Det kan være musical, som besluttet for Kirstinebjerg distriktet, eller en international linje. Når forældre skal vælge bopæl, er gode daginstitutioner og skoler med i overvejelserne. Med en ny folkeskole med en stærk profil er der også grundlag for at tiltrække flere børnefamilier til midtbyen.