DanmarkC TV

Home Læserdebat LÆSERDEBAT : populisme og krænkelseskultur i den fredericianske presse
LÆSERDEBAT : populisme og krænkelseskultur i den fredericianske presse

LÆSERDEBAT : populisme og krænkelseskultur i den fredericianske presse

0

Af : Poul Rand, Lokalformand, Nye Borgerlige

Visse skribenter i den fredericianske presse tager efterhånden selvbestaltet patent på populisme og krænkelseskultur, de udskammer partier og personer som ikke falder i skribenternes favør. Jeg kan anbefale at disse skribenter evt. googler hvad populisme er.

Lidt hjælp kan dog gives her, i den danske ordbog defineres begrebet populisme som, Citat: ”bestræbelse på at vinde den brede befolknings gunst ved at forenkle fremstillingen af vanskeligt forståelige (samfunds)forhold og ved at forholde sig kritisk til samfundets etablerede autoriteter”.

Generelt tilføjes at: Populisme placerer sig hvor som helst i det politiske spektrum højre-som venstre.

Mærkesager som Arne pension, sexisme, udlændinge- og flygtningepolitik, tilbagetrækningsreform, sundhedsreform, loft over bankdirektørernes løn og meget andet, kan kaldes populistiske sager men også politiske mærkesager.

Når skribenter i de fredericianske medier udskammer personer og partier hvis demokratiske politiske udmeldinger ikke lige falder i skribenternes ”smag” er denne udskam et forsøg på tilsidesættelse af demokratiet og en egoistisk tilgang til at føre en saglig debat på et sobert og veldokumenteret niveau.

Når vi i Nye Borgerlige som eneste parti i Fredericia Byråd stemmer imod at feje sociale ankesager under gulvtæppet, så er vi ikke populister, men et talerør for de små i samfundet, der sætter handling bag ordene. Vi kæmper gerne denne og andre af de svagestes kampe, Vi finder os ikke i at Borgmesteren og de øvrige partier fejer sagerne under gulvtæppet, disse og andre sager skal løses fra grunden af, uanset hvor upopulært dette kan blive i forvaltningerne og hos de politikkere der har ansvar for områderne.

Privatpersoner og politikere bør være tilbageholdende med at klistre begrebet populisme på synspunkter og personer, man ikke er enig i. Til i der konstant udskammer og føler Jer politisk krænket. Lær gerne af de Radikale hvordan det kan gå når man sætter sig højt på den moralske piedestal.

Jeg kalder Jer gerne politiske havenisser der ikke pynter i debatten, trods en ægte havenisse i beton nok vil føle sig krænket og dette.