Home Læserdebat Læserdebat: Nye Borgerliges militærregime
Læserdebat: Nye Borgerliges militærregime

Læserdebat: Nye Borgerliges militærregime

0

Under Anden Verdenskrig blev det planlagt, at Danmark kunne være et godt sted at udkæmpe krigen mellem de forskellige parter. Det var lige meget med den klat land.

Hvis vi overvejer at skulle have et militær, der kan hamle op med Rusland eller tilsvarende mere end 1,5 time, så skal vi anvende mere end vort BNP. Den mulighed Danmark har som et meget lille land og en meget lille nation er gensidig respekt og samarbejde med de lande, som vi kan forstå os selv knyttet til.

Danmark har et tæt samarbejde med NATO-landene, hvilket gør, at vi kan være nogenlunde sikre på, at vi har allierede, der vil hjælpe, hvis der kommer trusler. Det betyder så også, at Danmark skal yde til fællesskabet.

Som jeg forstår det, så har Danmark et meget veluddannet militær, der er respekteret af alle allierede. Respekten går ikke kun på de danske soldaters kunnen, men også på deres adfærd, når de er ude i Verden.

De danske soldater bliver uddannet til at være loyale og hjælpsomme, men de er også uddannet til at være selvstændige og ansvarlige, når det kræves. Ligeledes er de uddannet til at respektere de mennesker, de måtte komme ud til og skulle være sammen med eller kæmpe imod. Samtidig respekterer de menneskerettighederne og strækker sig langt i så henseende, men de kan også komme i en situation, hvor de må handle for at tage vare på sig selv.

Der er en tendens til, at visse andre lande anvender kriminelle i forsvaret, da de kan få reduceret straf eller straffrihed, hvis de går ind i militæret efter at være dømt for en eller anden form for kriminalitet heriblandt vold. Her er det ikke altid, at de opfører sig hensigtsmæssigt i forhold til de mennesker, de kommer ud og skal være sammen med eller for den sags skyld kæmpe imod.

Den stupiditet, som Nye Borgerlige kommer med, at Danmark skal investere i militæret uden at nuancere til hvad, virker absurd. Det virker som om det blot drejer sig om penge og dermed våben. På den anden side ligner det godt nok resten af deres beskrivelse. Selvfølgelig skal det danske forsvar have ordentligt udstyr, så de kan indgå i det fælles forsvar. Meget tyder på, at Danmark allerede er rigtig godt med, det drejer sig ikke kun om budgettet, men i særdeleshed om kvaliteten af de mennesker, der indgår i forsvaret.

Hvis vi tænker lidt videre relateret til Nye Borgerlige, så vil de øge budgettet til både politi og militær. Så kan man spørge sig selv, om det er for at passe på, at ”danskerne” ikke kommer udenfor hegnet eller det er for, at ingen ”nye” kommer indenfor hegnet.

I det hele taget ser det ikke ud til, at Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har særlig stor menneskelig indsigt. Måske de opfatter mennesker som en fåreflok, det skal styres med hunde og råb, da de ikke er individer, der kan agere fornuftigt og selvstændigt.

I det hele taget ser det ud til, at Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti går Islammitternes ærinde ved ikke at tro på Danmark og dansk kultur, da de ser ud til langsomt at være ved at indføre Islamisk Lov ad bagvejen. NB og DF tror ikke på, at dansk kultur kan indoptage andre kulturer i sig uden at miste egen retning. De harcelerer hele tiden mod noget, der er andeledes, fordi de ikke tror på sig selv. Det skal vi ikke gå med på. Vi skal derimod invitere til at være med, så de lærer vore kvaliteter. De kvaliteter vi skal styrke i stedet for at tvivle på.

Jens Jørn Pedersen, Sanddalvej 4, Fredericia