Home FREDERICIA Læserdebat : Genopbyg Ungdommens Hus fra bunden.
Læserdebat : Genopbyg Ungdommens Hus fra bunden.

Læserdebat : Genopbyg Ungdommens Hus fra bunden.

0

Af : Søren Grøn Stampe, konservativ, Agerleddet 25, 7000 Fredericia

En ny fritidspolitik i Fredericia kommune står og venter i starten af det nye år. 

Jeg håber i den forbindelse at de lokale byrådspolitikere igangsætter en større undersøgelse hos de unge og særligt dem som ikke benytter huset i dag om, hvilke tanker og ideer de har til et optimalt samlingssted.

Ifølge driftsbudgettet for 2020 koster det Fredericia Kommune 3,8 mio. kr. inkl. lønninger at drive Ungdommens Hus. Derfor kunne det være yderst interessant at vide hvor mange daglige brugere, med bopæl i Fredericia kommune, Ungdommens Hus har årligt?

Jeg tror desværre, det er få tal af de unge som anvender Ungdommens hus sammenholdt med, hvor stort et potentiale huset kunne have.

Ungdommens hus vil gerne fremstå åben, indbydende og imødekommende for alle byens unge, men har de unge mon samme opfattelse? 

Jeg tvivler

Jeg vurderer at rigtig mange unge og deres forældre forbinder Ungdommens Hus som et sted, hvor en lille skare af de unge udlever deres sub kulturer og dermed skræmmes mange af de øvrige unge mennesker væk. 

Kigger man i dag ind på matriklen fra Norgesgade signalerer Ungdommens hus og dens omgivelser lovløshed og kaos. Et ærgerligt og trist syn vil mange unge og deres forældre nok mene. Jeg har svært ved at forestille mig disse omgivelser indbyder de unge til fællesskab, cafemiljø og hyggeligt samvær. Jeg mener, huset bør være mere åbent og imødekommende af udseende så flere unge ønsker at benytte stedet.

Jeg overbevist om at personalet på Ungdommens hus yder en fantastisk indsat hver eneste dag, men rammerne og omgivelserne er fundamentet for at flere unge føler sig velkommen og ønsker at benytte huset.

Om en gulvspand og en gulvklud er nok, kan jeg næppe tro. Huset skal genetableres fra bunden for at blive til en succes 

Navnet Ungdommens Hus kan med stor fordel ændres. En forskønnelse af omgivelserne og udendørsområdet tænkes at være påkrævet. Potentialet er uden tvivl enormt, men det kræver man tager arbejdshandskerne på. 

Hvad huset specifikt bør tilbyde de unge, skal jeg på nuværende tidspunkt være usagt. Men det første skridt der må tages i processen, er at de unges tanker og ideer skal høres. Det fortjener byens unge.