Home Læserdebat Læserdebat : Fredericia fejler massivt på beskæftigelsesindsatsen
Læserdebat : Fredericia fejler massivt på beskæftigelsesindsatsen

Læserdebat : Fredericia fejler massivt på beskæftigelsesindsatsen

0

Af: Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti Tommy Rachlitz Nielsen, Ternevej 1, Fredericia

Ny undersøgelse fra beskæftigelsesministeriet placerer Fredericia Kommune som nr. 94 ud af 98 kommuner i Danmark. På både kontanthjælpsområdet, sygedagpengeområdet og dagpengeområdet er Fredericia kommune vurderet som ”Dårligere end forventet”.

På trods af konstante meldinger fra Byråd, udvalg og politikere om øget fokus, nye indsatser og ”det går den rigtige vej”, ser vi, i den ene undersøgelse efter den anden, at Fredericia Kommune befinder sig i bunden af ranglisten når det kommet til at hjælpe vores medborgere tilbage på arbejdsmarkedet. Uanfægtet at vi hele tiden får oplyst at det går godt i Fredericia, at nye virksomheder flytter til, at mange erhverv oplever fremgang på trods af Covid19, så virker indsatsen i Fredericia ikke når vi sammenligner os med de øvrige 97 kommuner.

I en ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet, der sammenligner kommunernes evne til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse, fremgår det at Fredericia har 390 flere medborgere på offentlig forsørgelse end kommunen forventes at have, hvilket svarer til en årlig ekstraudgift på Kr. 26.100.000,00. Det er bare ikke godt nok!

Vores Jobcenter er fyldt med dygtige og engagerede medarbejdere der knokler for at skabe resultater. Men de har kun de værktøjer som deres ledelse og i sidste ende politikerne giver dem. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at fejlen ligger i toppen af hierarkiet. Vores dårlige placering har intet med lovgivningens rammer at gøre, men handler mere om politisk vilje og ambitioner med mere indhold og mindre varm luft. Jeg forstår ikke at man i Fredericia ikke kan kigge ud over kommunegrænsen og lære at de succeshistorier som andre kommuner leverer.

Vi har i mange år ligget og rodet i bunden af ranglisterne på beskæftigelsesområdet. Vi har langt flere på overførselsindkomst end vi bør have og uanfægtet de politiske udmeldinger så går det forsat den forkerte vej. Det eneste lyspunkt er at med en placering som nummer 94 ud af 98 kommuner kan det kun gå fremad.

Måske er tiden bare kommet til at få nye kræfter på banen. Både politisk, men måske også på andre poster.