Læserdebat

LÆSERBREV : KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG – ENHEDSLISTEN DONERE 1000 KR TIL AMIAMI

I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts, har Enhedslisten Fredericia valgt at donere 1.000 kr. til AmiAmi (tidligere Pro Vest), som ligger på Sjællandsgade i Fredericia.
AmiAmi arbejder med empowerment og støtter migrant sexarbejdere og ofre for menneskehandel. AmiAmi er en af de fire NGO’ere, som er en del af den danske handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel. Målet er at forebygge menneskehandel, opsøge, identificere og give støtte til ofre og retsforfælge bagmænd.
I Norden er der i de fleste lande en omfattende lovgivning omkring sexkøb, rufferi og tilbud til ofrene. Danmark halter bagfter og det har gjort Danmark til et attraktivt sted for de kriminelle bagmænd, som tjener stort på prostitution og menneskehandel.
”Vi spurgte os selv, hvilke kvinder der kæmper de største kampe i Danmark anno 2018. Vi nåede hurtigt frem til, at udenlandske handlede kvinder, er nogle af de mest udsatte vi har herhjemme. De kvinder kæmper meget hårde og svære kampe. Vi ønsker at være solidariske med disse kvinder. Derfor donerer vi i år penge til en lokal organisation, som vi ved får kontakt til kvinderne og hjælper dem på rigtig mange måder”, fortæller Enhedslistens byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz.
I Danmark er de handlede kvinder typisk fra Nigeria, Rumænien og Thailand. De har dårlig adgang til sundhedstilbud og har sjældent viden om deres rettigheder. Hvis de ønsker at komme ud af prostitution er der meget få tilbud. Der er minimal chance for at bagmændene straffes. Men alt er på spil. Mange af disse kvinder opholder sig illegalt i landet og er meget bange for konsekvenserne, hvis de henvender sig til myndighederne.
AmiAmi tilbyder disse kvinder hjælp i form af alt fra sundhedstjek til hjælp til ofre for menneskehandel, som bliver tilbudt ophold et sikkert sted, hvis de vil ud af prostitution.
Hvis andre ønsker at donere, tager AmiAmi imod donationer på mobile pay på 73526. AmiAmi tager også imod donationer i form af eksempelvis hygiejneprodukter og tøj.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv