Kort Nyt

Læger Uden Grænser får hjælp af den fireårige labrador retriever Onnie

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Terapihunden Onnie hjælper mennesker med traumer i Mexico City 

Mennesker, der er dybt traumatiserede, kan ofte være svære at nå ind til og hjælpe, men på vores center i Mexico City er der en medarbejder, der kan noget helt specielt.

Det er den fireårige labrador retriever Onnie, der i to år har været en del af centerets plejeteam. Han er en terapihund, der sammen med teamet på centeret yder mental sundhedshjælp til ofre for tortur og ekstrem vold, ligesom de støtter centerets mange patienter, der er flygtet fra deres hjemlande.

“Nogle af de mennesker, der har haft traumatiske oplevelser med ekstrem vold eller tortur, har svært ved at udtrykke deres følelser og have tillid til andre og deres omgivelser,” forklarer Alicia de la Rosa, der er psykolog på centeret og har speciale i dyreassisteret psykoterapi.

”At arbejde med Onnie giver dem en chance for at nedbryde barrierer, så de kan åbne op for terapeuter og føle sig trygge ved at tale om de svære situationer, de har oplevet. Patienterne her har været ofre for kidnapninger, tortur, tvungen prostitution, trusler, lemlæstelse, seksuel vold, tvangsrekruttering af organiserede kriminelle bander – eller har endda været vidne til drabet på et familiemedlem.”

Læs evt mere her om Onnie