DanmarkC TV

Home Kultur Kunstneren Simone Aaberg Kærn udfører kunstperformancen ‘Point of Contact’ på Fredericia Gymnasium
Kunstneren Simone Aaberg Kærn udfører kunstperformancen ‘Point of Contact’ på Fredericia Gymnasium

Kunstneren Simone Aaberg Kærn udfører kunstperformancen ‘Point of Contact’ på Fredericia Gymnasium

Simone Aaberg Kærn blev første gang kendt i den brede offentlighed, da hun af tidlgere statsminister Anders Fogh Rasmussen blev valgt til at male statsministerportrættet til Christiansborg. Aktuelt har hun i oktober udstillet det meget omtalte bataljemaleri af krigen i Libyen, som Det Nationalhistoriske Museum oprindeligt havde bedt hende lave, men efterfølgende forkastede.
En stor del af Aaberg Kærns kunstneriske virke har kredset om krig og om de mange nuancer mellem det gode og det onde. Ligeledes har hun oftest haft en performance-tilfang til kunstnen. Kunsten er for hende i høj grad også noget, der sker i skabelsesprocessen.
Simone Aaberg Kærn har gennem 2016 fungeret som huskunstner på Fredericia Gymnasium, hvor hun sammen med elever og lærere har gennemført forskellige kunstperformance-projekter og lavet en række kunstvideoer, som blandt andet blev fremvist på Vejle Kunstmuseum under titlen ‘Farlig Fin Flyvning’.

Det hele kulminerer tirsdag den 24. januar fra 9.30 – 14.30, hvor Simone Aaberg Kærn og eleverne gennemfører performancen ‘Point of Contact’. Kunstprojektet, som Aaberg Kærn tidligere har gennemført i Ungarn, afvikles nu også på dansk grund. Performancen indbefatter 150 halmballer placeret i gymnasiets kantine, storskærme med billeder af kæmpende ryttere med flag og rustning, 12 store målplader og masser af elever, der skyder til måls med farve, buer og pile.