VEJLE

Kulturmuseet Spinderihallerne sætter fokus på image og selviscenesættelse

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

#MIG-udstilling åbner 5. februar

Ny udstilling på Kulturmuseet Spinderihallerne sætter fokus på image og selviscenesættelse, og det er ingen ny opfindelse

Den stenrige adelsmand Gehrdt de Lichtenberg satte i 1700-tallet løgkupler på snart sagt alt, han kunne komme i nærheden af. Løgkupler på kirker var et særsyn på den tid, og på den måde fik vejlenseren vist sin magt, rigdom og indflydelse. Hundrede år senere, i 1800-tallet, etablerede handelsmanden Andreas Deichmann Linnemann et jomfrukloster for ubemidlede enker fra pæne familier, og han kaldte det ikke ”Vejle Jomfrukloster”, men derimod ”Linnemanns Jomfrukloster”. På den måde fik 1800-tallets rigeste mand i Vejle markedsført sig selv og skrevet sig ind i historiebøgerne. Skulle nogen tro, at selviscenesættelse og personlig branding er noget, moderne mennesker har opfundet, så kan de altså godt tro om igen. For selvom det gennem sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter er nemt at vise omverdenen, hvem man er, eller hvad man gerne vil kendes for, så har mennesker brandet sig selv i århundreder – ja i årtusinder. Jellingstenene var en del af Harald Blåtands markedsføringsstrategi, og den har holdt i mere end 1.000 år!

Åbningsfest med Buttenschøn og Thorup

#MIG-udstillingen åbnes torsdag den 5. februar kl. 14.15 i Spinderihallerne af to herrer, som har deres egne stærke brands: Den ene er musiker Thomas Buttenschøn, som også er kendt som historiefortæller og ikke mindst for at flytte sig selv og karrieren fra det indre København til Sønderjylland. I 2014 var han manden bag en af årets mest læste og delte posteringer på Facebook, da han fortalte om at være født som hiv-smittet. Den anden, der er med til at åbne udstillingen, er tv- og radiovært Emil Thorup, kendt fra bl.a. Sexministeriet på DR og som foredragsholder og forfatter.

Thomas Buttenschøn vil spille og fortælle, og Emil Thorup holder festen oppe i omdrejninger som dj bagefter. Åbningsfesten er åben for alle og finder sted i Spinderihallerne i Vejle.

Udviklet sammen med de unge

”#MIG” er udviklet sammen med 170 elever fra hhv. Rødkilde Gymnasium og Vejle Tekniske Gymnasium som en del af deres undervisning, og eleverne har blandt andet været med til at udvælge de genstande, der repræsenterer danskerne selviscenesættelse anno 2015.
Følg med i opbygningen af udstillingen på VejleMuseernes Facebookside, hvor man også kan se den stop-motion-film, som indgår i udstillingen.