Læserdebat

Kulturel og menneskelig indsigt.!

Jan Filbært, Enbhedslisten i Fredericia, har strartet en debat omkring forskellighed

Ved første øjekast så er Hassan og jeg vidt forskellige.

Vores hudfarve er det der springer i øjnene på alle der ser billedet af os og helt sikkert er med til at sætte tankerne i gang med, om der nu også skulle være andet der afskiller os.

Uddannelse, kulturel baggrund, historik og vores religiøse ståsted.

Ud fra dette skulle man jo hurtigt kunne drage den konklusion at Hassan og jeg aldrig rigtigt ville kunne få et venskab.

Men ved I hvad, vi har valgt at sætte vores religiøse ståsted til side i dyb respekt for hinanden, der ud over har vi valgt at sige vores hudfarve blot er en ligegyldig ting og blot med til at gøre billedet her væsentligt bedre.

Men vi har valgt at sætte tryk på vores kulturelle forskelle, vores forskellige uddannelser for at lære meget mere om hinanden, for at forstå den historik vi begge har.

Vi har i respekt for hinanden valgt at være med til at fjerne overskriften racisme, både den der toner frem rigtigt klart mange steder i vores land, men også den skjulte racisme.

Racisme går begge veje og vi må og skal have fjernet de barrierer der er med til at bremse for vi bliver et multikulturelt og udviklende land.

Mennesker er fødte forskellige, men med evnen til at forstå hinanden og lære af hinanden, hvis blot man vil sætte sig ind i det andet menneskes kulturelle og menneskelige baggrund.

Vi er født med evnen til at give hinanden muligheden for at få alle til at udvikle sig og evnen til at alle føler sig som en del af et stort fællesskab og ikke som nu, hvor en hudfarve skal adskille os ad.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv