Kort Nyt

Krystalnatten markeres med fakler og fællessang

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Krystalnatten markeres i Fredericia, i faklernes skær

Byen samles i aftenens skumring for at mindes krystalnatten, den skæbnesvangre begivenhed der signalerede starten på jødeforfølgelsen og holocaust. I hele landet holdes arrangementer for at ære mindet og lære af fortiden, og i Fredericia er det Enhedslisten, der leder an med deres årlige krystalnats-arrangement, oplyses det i en pressemeddelelse.

Det sker torsdag den 9. november, klokken 16.30 ved Mosaisk begravelsesplads.

Årets budskab lyder stærkt og klart: “Aldrig mere krystalnat – Aldrig mere folkemord.”
Som traditionen foreskriver, begynder aftenen ved Mosaisk Begravelsesplads kl. 16.30, hvor fakler tændes for at oplyse ruten gennem gågaden til Landsoldatpladsen.

Her vil deltagerne samles til en tale, som bliver delt op i tre vinkler undervejs. Og fællessang i solidaritetens og refleksionens navn.

– Vi mødes for at tage afstand fra forfølgelse, diskrimination, krig og folkemord. Vi står her hvert år. Og det gør vi uanset hvem der er i krig med hvem. Uanset hvilket folk der dræbes og uanset hvem der dræber. Men det er klart, at med de mange voldsomme konflikter der er lige nu, føles det kun endnu mere relevant at mindes en begivenhed som krystalnat og minde hinanden om hvad had mellem mennesker kan eskalere til. Når vi mødes d. 9. november er vi med til at holde liv i vores fælles historie, så vi kan lære af den og forebygge at fortidens forbrydelser gentages, udtaler medarrangør Cecilie Roed Schultz, byrådsmedlem for Enhedslisten i Fredericia byråd i pressemeddelelsen.

Dette humanistiske arrangement fremhæver værdien af alle menneskeliv – Alle der kan støtte op om dette er velkomne til at møde op, der opfordres til deltagelse uden nationale flag.

Arrangementet kommer med anbefalinger fra både Rød-Grøn Ungdom og SF Fredericia,

I Fredericia markeres Krystalnatten med fakkeloptog torsdag d. 9. november. Arkivfoto