Kort Nyt

Krise i ambulancetjenesten: Mangler mandskab som aldrig før

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Ambulanceredderne føler sig overset af regeringens lønløft udspil

Regeringens udspil om lønløft til ‘dem, der passer på os’ er en provokation!” udtaler Bent Holst Sørensen, bestyrelsesmedlem i Reddernes Fagforening. Han er bekymret over, at redderne ikke er inkluderet i forslaget, selvom trivselsundersøgelser viser, at de er lige så pressede som andre offentlige ansatte.

Stigende mandskabsmangel i Danmark

Ifølge Bent Holst Sørensen oplever Danmark en hidtil uset mandskabsmangel, med mange ambulancer ubemandede i regionernes garager. Han er dybt bekymret for den akutte sundhedstjeneste, da “ambulancetjenesterne er hele forudsætningen for, at mennesker i akut livsfare overhovedet overlever“.

Politisk uopmærksomhed over for præhospitale område

Hjemtagelserne af ambulancetjenesterne fører til dårligere arbejdsforhold og lavere lønninger for redderne, hvilket resulterer i mangel på personale. Bent Holst Sørensen opfordrer politikerne til at anerkende vigtigheden af det præhospitale område og skabe bedre forhold for redderne.

Behov for ensartede løn- og arbejdsforhold

Reddernes løn og arbejdsforhold bør standardiseres på tværs af regioner og udbydere. Bent Holst Sørensen pointerer, at dette vil sikre, at redderne bliver taget godt vare på, når de redder borgernes liv.