FREDERICIA

Kreativ direktør på Fredericia Musicalteater træder tilbage

Af DanmarkC TV

Den kreative direktør på Fredericia Musicalteater, hollænderen Ferry Hogeboom, har valgt at trække sig fra posten pr. dags dato.

Ferry Hogeboom har været teatrets kreative direktør siden august 2021, men træder nu tilbage på grund af private forhold.

Ferry Hogeboom udtaler:

For kun et år siden blev jeg budt hjertelig velkommen i Fredericia by og dets nye teater. Fra det øjeblik tog jeg på en spændende og fremgangsrig rejse for at etablere Fredericia Musicalteater med holdet. Det er med stor sorg, at jeg nu efter et år har måttet aflevere min opsigelse som kunstnerisk leder af Fredericia Musicalteater til bestyrelsen.

På grund af svær, og som vi ved nu, langvarig sygdom i min lille husstand, vil jeg ikke være i stand til at være i Fredericia og udføre mine pligter med holdet, for at etablere Fredericia Musicalteater yderligere. Jeg skal være hjemme for at yde den daglige pleje, som min kone og min søn har brug for i dette øjeblik. Derudover er afstanden mellem Holland og Danmark for lang til, at man hurtigt kan komme tilbage i nødstilfælde. Holdet, teatret og byen har brug for og fortjener en kunstnerisk leder, der er til stede, tilgængelig og fuldt ud dedikeret til at nå de krævende mål og forventninger. Til min største beklagelse kan jeg ikke udfylde den rolle i dette øjeblik i mit liv, hvor jeg skal tage mig af og være tæt på min familie.”

Jeg er taknemmelig for muligheden for at stå i spidsen for etableringen af ​​Fredericia Musicalteater i det forløbne år. Jeg er stolt af den rejse, jeg har været på sammen med holdet. Og jeg er overbevist om, at holdet sammen med den nye kunstneriske leder, fuldt ud kan etablere Fredericia Musicalteater som et kulturelt vartegn i byen og i Danmark.”

Bestyrelsesformand for teatret Grete Højgaard udtaler:

”Vi er rigtig kede af situationen, men har naturligvis fuld forståelse for, at Ferry vælger at prioritere familien frem for jobbet. Vi har været glade for samarbejdet med Ferry og ønsker ham alt godt fremover.

Vi har en todelt ledelse på teatret, hvilket betyder, at vi ikke står uden ledelse. Adm. direktør Ole Justesen tager hele ledelsesopgaven og vores producent Rob Hartmann tager sig af den kunstneriske opgave i den periode, hvor vi arbejder med at finde en ny kunstnerisk leder. Vi har i det hele taget et godt og professionelt team, som hver dag gør deres ypperste for at producere store musikalske oplevelser til alle os borgere i Fredericia og til resten af Danmark i øvrigt”.