FREDERICIA

Kongens første tale til kongeriget: “Mit håb er at blive en samlende konge af i morgen”

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

“Forbunden, forpligtet, for Kongeriget Danmark” – lød kongens valgsprog

Kongen sagde:
Min mor, hendes majestæt dronning Margrethe II, har regeret Danmark i 52 år. Gennem et halvt århundrede er hun fulgt med tiden med vores fælles arv som afsæt. Til altid vil hun blive husket som en regent ud over det sædvanelige. Min mor har som få formået at gå i ét med sit kongerige.

I dag går tronen videre. Mit håb er at blive en samlende konge af i morgen. Det er en opgave, jeg har nærmet mig hele mit liv. Et ansvar jeg tager på mig med respekt, stolthed og stor glæde.

Det er en gerning, jeg vil gøre mig umage me og bære gennem den tillid, jeg møder. Jeg får brug for alt den støtte, jeg kan få. Fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer. Og fra dét, der er større end os.

Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene.

Forbundne, forpligtet, for kongeriget Danmark.