DanmarkC TV

Home FREDERICIA KOMMUNIKATIONSFEJL HOS KOMMUNEN : DEFEKTE LAMPER PÅ VOLDANLÆG BLEV IKKE UDSKIFTET
KOMMUNIKATIONSFEJL HOS KOMMUNEN : DEFEKTE LAMPER PÅ VOLDANLÆG BLEV IKKE UDSKIFTET

KOMMUNIKATIONSFEJL HOS KOMMUNEN : DEFEKTE LAMPER PÅ VOLDANLÆG BLEV IKKE UDSKIFTET

0

For en uge siden skete der en tragisk drukneulykke på Voldanlægget ved Danmarksport – En 60-årig kvinde omkom

Torsdag d. 2. maj blev en tilfældigt forbipasserende opmærksom på, at der lå noget der kunne ligne en menneskekrop, i voldgraven ved Danmarksport – og slog straks alarm.

Kort tid efter var både brandvæsen, politi og ambulance på stedet, og det kunne med det samme konstateres, at der rigtig nok var tale om fundet af en afdød person.

Som DanmarkC TV kunne fortælle lørdag, så var en borger blevet opmærksom på manglende belysning på netop det sted, hvor den afdøde blev fundet i voldgraven.

Kommunikationsfejl – Kommunen var orienteret om defekte lamper

DanmarkC TV kontaktede lørdag Fredericia kommunens Chef Jurist – Henrik Melchior Olsen, der nu er vendt tilbage via mail.

Chef Juristen beskriver, at Fredericia kommune allerede i marts måned blev varslet om defekte lamper på voldanlægget – netop der hvor man torsdag den 2. maj fandt en død 60-årig kvinde i voldgraven. På grund af en kommunikationsfejl, blev reparation af lyset ikke foretaget. I april måned observere kommunens entreprenør, at der er fejl på belysningen på voldstien.

Kommunen udbedrer denne fejl kort tid efter og har ikke modtaget varslinger om defekt lys på voldarealet igen, før 2. maj 2019, hvor en borger henvender sig via borgerservice til kommunen.

Der bliver nu taget kontakt til gadelysentreprenøren, som først på dette tidspunkt bliver opmærksom på det manglende lys.

Chef juristen oplyser til DanmarkC TV, at der ikke er en automatisk overvågning af lyset på voldanlægget og at man derfor er afhængig af borgere henvender sig til kommunen, hvis de oplever dette lamper i kommunen. Henvendelse kan blandt andet ske via “Giv et praj” applikationen.

Kigger på belysningen

Fredericia kommune vil i forbindelse med fundet af den afdøde 60-årige kvinde i voldgraven, nu kigge belysningen efter på voldstien. Kommunen afventer den endelige dødsårsag, så det kan vurderes hvorvidt der skal kigges på yderligere tiltag i forbindelse med sikkerheden ved voldgraven. Kommunes jurist kan derfor ikke oplyse hvorvidt kommunen har et erstatningsansvar, før den endelige dødsårsag er offentlig kendt.

 

Se video fra regningsaktionen d. 2. maj her.

 

 

SE VIDEO : PERSON FUNDET OMKOMMET I VOLDGRAV