SAMFUND

KOMMUNER TESTER TILBUD TIL PSYKISK SÅRBARE UNGE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Hver femte af alle børn og unge oplever symptomer på psykisk sygdom, inden de når voksenalderen, og det kan være meget belastende for den enkelte og familien. Sammen med TrygFonden og Psykiatrifonden går tre danske kommuner nu forrest for at afprøve en effektiv måde, der sikrer, at psykisk sårbare børn får effektiv og hurtig hjælp.

Hvis et barn ikke vil være alene, ikke vil i skole eller konstant kommer i konflikter, giver det stress til hele familien. Mange forældre føler sig magtesløse i forhold til, hvor de kan få hjælp, da børnene ikke nødvendigvis har det så dårligt, at de kan blive henvist til en børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling.

Derfor har Holstebro, Vordingborg og Næstved kommuner nu valgt at gå ind i forsknings- og udviklingsprojektet Mind My Mind, som skal udvikle og teste et nyt tilbud til børn og unge i skolealderen, der viser tegn på angst, depression eller adfærdsvanskeligheder.

“BØRN, DER LIDER AF ANGST, HAR DEPRESSIVE SYMPTOMER ELLER ADFÆRDSVANSKELIGHEDER, TRIVES OFTE DÅRLIGT BÅDE HJEMME OG I SKOLEN”

Det er TrygFonden, der sammen med Psykiatrifonden, står bag Mind My Mind, der er et tilbud til børn i alderen 6-16 år. De børn, der viser tegn på angst, depression eller adfærdsvanskeligheder, får tilbudt individuel psykologisk træning – og det er den træning, som de tre kommuner nu vil teste og sammenligne med de indsatser, kommunen allerede tilbyder.

Projektet går desuden ud på at undersøge, om Mind My Mind-modellen kan fungere i den kommunale hverdag og være med til at sikre, at børn får hjælp så hurtigt som muligt.

Følelsesmæssige og adfærdsmæssige vanskeligheder i barndommen er forbundet med 3-4 gange øget risiko for psykisk sygdom senere i livet og med øget risiko for fysiske og sociale problemer. Det gælder også for symptomer, der ikke er så alvorlige, at de skal diagnosticeres.

 

(KILDE.: Trygfonden)