Home Kultur Kommunen inviterer nye borgere til fællesspisning
Kommunen inviterer nye borgere til fællesspisning

Kommunen inviterer nye borgere til fællesspisning

0

 

Fællesspisning:

Fredericia Kommune gør en særlig indsats for at tage godt imod ny-tilflyttere. Torsdag d. 14. november inviterer kommunen til fællesspisning.

Det kan være en stor mundfuld at flytte til en ny kommune med nye naboer, nye institutioner og nye fritidsaktiviteter. Derfor har Fredericia siden 2015 haft et bosætningsteam, der hjælper nye borgere med at finde sig til rette i kommunen. Og teamet er løbende i kontakt med folk, som overvejer at flytte til Fredericia og derfor har brug for et overblik over, hvad Fredericia har at byde på.

Torsdag d. 14. november er kommunen vært ved et fællesspisningsarrangement, hvor ny-tilflyttere kan møde andre i samme situation og udvide netværket i deres nye kommune.

”Det er rigtig vigtigt for os at tage godt imod nye fredericianerne, der har rykket teltpælene op og er flyttet hertil. Derfor hjælper vi dem og deres familier med at falde godt til. Vi understøtter med netværk og arrangementer, og vores fællesspisninger på biblioteket er én af de rigtig hyggelige begivenheder, hvor man uforpligtende kan møde nye mennesker og udvide sin lokale omgangskreds”, siger bosætningskonsulent Malene Feddersen.

Arrangementet er gratis og finder sted kl. 18.00-21.00 på Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, 7000 Fredericia. Deltagerne medbringer selv en ret til 2-3 personer, som bliver en del af en samlet buffet. Biblioteket dækker bord og sørger for alle drikkevarer og lidt sødt til kaffen.

Da der er begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig. Tilmelding skal ske senest d. 12. november via dette link: https://fredericia.nemtilmeld.dk/57/

Sådan får du hjælp af bosætningsteamet

Fredericia Kommune tager løbende imod nye borgere. I løbet af de sidste fem år er Fredericia Kommune vokset med godt 1.100 indbyggere, der tæller både enlige, familier og internationale expats.

Bosætningsteamet tilbyder personlig håndholdt hjælp og rådgivning om fx boligmuligheder, skole & dagtilbud, jobmuligheder for ægtefællen, socialt netværk, oplevelser, SKAT, cpr-registrering mm.

Derudover modtager alle ny-tilflyttere et velkomstbrev og får tilbud om at afhente en velkomstpakke med nyttige informationer på biblioteket. Bosætningsteamet planlægger og afvikler løbende velkomstarrangementer med byvandring – det næste velkomstarrangement er under planlægning og afholdes til foråret.

På www.flyttilfredericia.dk kan man få et godt overblik over mulighederne i Fredericia og se kommende arrangementer målrettet nye borgere.

Man kan kontakte kommunens bosætningskonsulent Malene Feddersen direkte på tlf. 7210 7200 eller tilflytter@fredericia.dk