FREDERICIA

Kom med ombord: Fredericias Fregat Iver Huitfeldt holdt “åbent skib”

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Den Fredericia-adopterede fregat – Iver Huitfeldt, lukkede offentligheden ombord ved besøget i Fredericia

I august måned blev Fredericia havn vært for et helt særligt besøg, da Fregatten Iver Huitfeldt lagde til kaj. I den forbindelse blev der arrangeret et “åbent skib”-arrangement, hvor offentligheden havde mulighed for at gå ombord og opleve fregatten på nærmeste hold.

Fregatten Iver Huitfeldt har en imponerende historie og blev døbt den 2. november 2010 af H.K.H. Kronprins Frederik. Siden da har skibet deltaget i forskellige operationer og missioner, der vidner om Danmarks engagement i international sikkerhed og suverænitetshåndhævelse.

Skibet har patruljeret i indre danske farvande, Østersøen og Nordatlanten og har også haft missioner i fjerne farvande. I 2020 blev det indsat i Hormuz-strædet som en del af Operation AGENOR, og fra 2012-13 deltog det i Operation OCEAN SHIELD ud for Afrikas Horn. Fregatten Iver Huitfeldt har også været en regelmæssig deltager i NATOs stående flådestyrke.

“Åbent skib”-arrangementet i Fredericia gav folk mulighed for at få et unikt indblik i, hvordan et moderne krigsskib fungerer, og for at værdsætte de opgaver og missioner, som besætningen udfører for at beskytte nationens interesser og bidrage til international stabilitet.

Se tv-indslaget øverst i artiklen.