Kort Nyt

Kørestolsrugby-brag venter i Fredericia

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fredericia: De danske landsholdsprofiler vil i denne weekend kæmpe for deres klubhold om DM-trofæet i kørestolsrugby i Fredericia Idrætscenter. Med gode erfaringer fra flere store internationale turneringer på dansk grund bliver dette års DM i kørestolsrugby en begivenhed, der lover en oplevelse ud over det sædvanlige for både spillere og tilskuere.

Danmarksmesterskabet i kørestolsrugby og Murderball Cup 2023, der løber af stablen den 26. og 27. august, præsenterer et helt nyt koncept. Arrangementet har til formål at samle både eliten og bredden i dansk kørestolsrugby i publikumsvenlige rammer, og indbyder til hård fight på banen og fest på lægterne.

Eventansvarlig Torben Nygaard, en ildsjæl inden for kørestolsrugby, udtrykker sin begejstring over at Fredericia er vært for dette års mesterskab:
“Vi har lært rigtig meget af at arrangere store turneringer på dansk grund, og vi har mærket stor entusiasme for kørestolsrugby særligt i Trekantområdet. De erfaringer vil vi bygge videre på, så dansk kørestolsrugby fortsætter med at udvikle sig.”

Nygaard vil også tage en dobbeltrolle i weekenden som spillende træner for Bredballe Bucks, en ny klub fra Vejle. De vil for første gang udfordre de stærke hold fra Parasport Frederiksberg Falcons og de forsvarende mestre fra Aarhus Burnouts i kampen om DM-pokalen.

Parallel med DM-slutspillet afvikles også ‘Murderball Cup’, en turnering med deltagelse af spillere fra niveauet under de bedste i Danmark.
“Murderball Cup er en stor mulighed for breddespillere til at prøve sig af mod hinanden uden at blive kørt over af landsholdsprofilerne,” forklarer Nygaard.

DM i kørestolsrugby og Murderball Cup vil blive afgjort over 16 kampe i ‘thansen ARENA’ og Hal 3 i Fredericia Idrætscenter. Startskuddet lyder lørdag den 26. august kl. 10, med finalen spilles søndag eftermiddag. Alle kampe sendes live på bl.a. TV SYD Play, TV 2 Kosmopol Play, og TV Midtvest. Billetter kan erhverves for 40-60 kr. for voksne, mens børn og unge under 18 har gratis entré.

Arrangementet demonstrerer en fortsat vækst og interesse for parasport i Danmark og bygger videre på momentum fra tidligere succeser, som f.eks. VM i kørestolsrugby i Vejle i 2022.

Fans og sportsglade danskere kan se frem til en weekend fyldt med intensitet, talent, og passion for sporten.

Kørestolsrugby-brag i Fredericia bliver uden tvivl en uforglemmelig weekend i dansk parasportshistorie.